112

Na 27 jaar tbs wil Venlose pedofiel Sjaak W. vrijheid terug

Foto: Stockfoto - kind met beer.

Sjaak W. (68) wil na een tbs-behandeling van 27 jaar zijn vrijheid terug. Sjaak werd in 1992 veroordeeld voor twee gevallen van kindermisbruik met minderjarige jongens. In 1992 kreeg hij een gevangenisstraf van vier maanden en een tbs-maatregel opgelegd.

Dat meldt 1Limburg.

Zijn tbs-behandeling loopt nog steeds maar Sjaak wil zijn vrijheid terug en heeft daarom een verzoek ingediend bij de rechter.

Gestoorde man
Uit zijn vonnis van 1992, dat L1 in handen heeft, blijkt dat hij minderjarige jongens betastte op intieme plekken. Zo duwde bij een van zijn slachtoffers een rietje in zijn plasbuis en stak een vinger in de anus van de jongen. Deskundigen spreken van een ‘ernstig gestoorde man’. Sjaak geeft aan zich te schamen maar voelt zich niet verantwoordelijk.

Sjaak zit in een slachtofferrol en neemt amper verantwoordelijkheid voor zijn daden vinden deskundigen. Het Openbaar Ministerie wil daarom dat het tbs-traject van de Sjaak met twee jaar verlengd wordt.

Leven terug
Sjaak wil zijn leven terug en wil daarom dat nieuwe beoordelaars zijn zaak gaan bekijken, waarbij er ook aandacht is voor zijn jeugd. Daarin is hij naar eigen zeggen misbruikt door zijn broer en in een problematisch pleeggezin beland, waarin misbruik, mishandeling en kinderhandel centraal stonden

De rechter doet deze week uitspraak.

Reacties