Winterexpositie in D’n Horstgraaf

Foto: Winterexpositie in D’n Horstgraaf.

Venlo – In het Auxiliatrixpark is tot 9 maart 2020 een nieuwe tentoonstelling te zien. In D’n Horstgraaf vrolijken elk seizoen lokale en regionale kunstenaars de gangen van deze zorglocatie op. Komend najaar gebeurt dat met schilderijen van Almie Willems (Panningen) en Sandra Litjens (Melick) en beelden van Marjan Wijnhoven (Baarlo) .

Twee schilders van het kunstenaarscollectief Variantes d’Art laten de passie zien die zij in de loop van de jaren hebben ontwikkeld. Sandra Litjens en Almie Willems schilderen al jaren samen en hebben ieder een geheel eigen stijl. Hun beider passie voor schilderen komt vanuit de behoefte ‘scheppend’ bezig te zijn. Almie: “Ik ben al jaren actief op het gebied van creativiteit. Ik zet mij ook in in om anderen op weg te helpen. Mijn oeuvre bestaat uit diverse schilderwerken, waarin ik diverse soorten materie gebruik.”

De schilderijen van Sandra kenmerken zich door kleur en expressiviteit. “Als ik mij kan uiten in kleur en beeld, kan ik me volledig losmaken van de wereld om mij heen. Mijn werk is herkenbaar door penseelvoering en kleurgebruik.” Marjan Wijnhoven haalt haar inspiratie uit fotografie, reizen en de natuur. “Door het maken van mooie foto’s, maar ook tijdens mijn reizen krijg ik nieuwe ideeën voor het maken van schilderijen. De ene keer vertaal ik dit in een abstract beeld, de andere keer in een impressie.”

Reacties