Venlo maakt overbruggingsafspraken voor ‘sociale basis’

Foto: Maandag 11 november gaat de Montessori-dagopvang van kindcentrum Herberg in Venlo-Oost van start. © Pixabay

De gemeente Venlo en de huidige aanbieders in de ‘sociale basis’ hebben, vanwege de lopende aanbesteding, afspraken gemaakt over een overbruggingsperiode. Met deze afspraken waarborgen alle betrokkenen de continuïteit van dienstverlening en activiteiten voor de komende periode tot 31 maart 2020.

“Samen met onze huidige contractpartners nemen we de verantwoordelijkheid voor deze overbrugging,” stelt burgemeester Antoin Scholten (wnd. portefeuillehouder). “Het doet me deugd dat we er samen voor gezorgd hebben dat ook na 1 januari aanstaande de begeleiding en ondersteuning aan kwetsbare groepen mensen kan doorgaan. Dat is in het belang van ons allemaal.”

Voorzitter van de coöperatie Buurtteams Venlo en bestuurder van de lokale welzijnsorganisatie Wel.kom Arie de Vries: “Wij zijn als lokale partners in de coöperatie blij dat we in het belang van de inwoners van Venlo continuïteit kunnen bieden in dienstverlening. Inwoners van Venlo kunnen voorlopig dus gewoon een beroep op ons blijven doen wanneer zij ondersteuning nodig hebben.”

Om er zeker van te zijn dat huidige diensten en taken gecontinueerd worden in de eerste maanden van 2020 en om te voorkomen dat er voor inwoners van Venlo geen begeleiding en ondersteuning is, is deze overbrugging van groot belang.

(Onder de ‘sociale basis’ vallen o.a. diensten en taken als algemeen maatschappelijk werk, vrijwilligerszorg, jeugd- en jongerenwerk en de Open Inloop.)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen