PvdA Venlo maakt doorstart met Ombudsteam

Foto: © Pixabay.

Soms raken mensen de weg kwijt in de wirwar aan gemeentelijke regels. Ze voelen zich van het kastje naar de muur gestuurd of onrechtvaardig behandeld. Om deze mensen de helpende hand te bieden,  start PvdA Venlo per 1 december opnieuw met het Ombudsteam op de nieuwe locatie aan de Straelseweg.

Het Ombudsteam biedt allereerst een luisterend oor en daar waar mogelijk worden vragen en problemen opgelost. Indien nodig wordt doorverwezen naar een instantie of instelling die verder kan helpen.

Alle inwoners van Venlo kunnen om ondersteuning vragen, ongeacht hun politieke voorkeur. Per spreekuur staan vrijwilligers klaar om mensen te helpen met wat men soms ‘kleine problemen’ noemt, maar die door de betrokkenen als groot worden ervaren. Ombudswerk richt zich traditiegetrouw vooral op klachten over overheidsinstanties, maar het probleem hoeft niet per se met overheidsinstanties te maken te hebben. Ook overlast, criminaliteit, juridisch getouwtrek, gebrekkige huisvesting, UWV enz. zijn zaken die mensen dagelijks raken.

Indien blijkt dat bepaalde regels niet voldoen of een onrechtvaardige situatie veroorzaken, worden de problemen doorgespeeld naar de gemeenteraadsfractie, het landelijke Ombudsteam of de Tweede Kamer fractie.

Het Ombudsteam heeft iedere maandag spreekuur van 10.00 tot 12.00 uur. De koffie staat klaar in het PvdA huis aan de Straelseweg 162 naast Gemeenschapshuis De Windmeule. Ook is het team bereikbaar via telefoonnummer 06 – 44170031 en per e-mail [email protected]

Reacties