Koning Willem-Alexander bezoekt school en Venlose bibliotheek

Foto: Ministerie van BZK via Twitter - Venlo 26 november 2019.

Koning Willem-Alexander heeft vanochtend een bezoek gebracht aan Venlo. Samen met minister Raymond Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties gingen ze langs bij Fontys Venlo en de Venlose bibliotheek.

De koning arriveerde rond 9:30 uur op de Tegelseweg.

De leerlingen van Fontys Hogeschool waren aangenaam verrast door zijn bezoek. Doel is om te zien hoe een belangrijk onderdeel van het beleid van een minister of staatssecretaris uitpakt in de praktijk en te praten met betrokkenen. Zo lieten leerlingen en docenten van Fontys zien met welke projecten ze op school bezig zijn. Een voorbeeld daarvan is een project waarbij leerlingen uit Nederland en Duitsland kennismaken met de arbeidsmarkt in beide landen.

Na het bezoek aan de school ging de koning naar de bibliotheek in Venlo daar stond er een ontmoeting op het programma met leerlingen en docenten van het Valuascollege en taalassistenten van het Goethe Instituut. Daarnaast werd er gesproken over het Informatiepunt Digitale Overheid welke in de Venlose bieb is gevestigd. Burgers die moeite hebben om digitaal met de overheid te communiceren, kunnen daar terecht voor hulp en advies.

Rond 12.00 uur sloot de Koning zijn bezoek in Venlo af.

Reacties