Theater De Garage; As ’t laeve dich neet miër leefhaet op verzoek van Veldeke Venlo

Foto: Stockfoto - Pixabay.

Op zondag 15 december om twee uur speelt Hay van Hoorn op verzoek van VELDEKE VENLO – in het vernieuwde theater De Garage het stuk: ALS HET LEVEN JE NIET MEER LIEF HEEFT” (As ’t laeve dich neet miër leefhaet) 

Hay heeft het stuk al vaker gespeeld, maar dan altijd in het Nederlands. Nu zal hij het brengen in het Venloos dialect. In het stuk blijft geen emotie ongemoeid om te verdwalen in ’t liefdesverhaal van Herman. ’n Man van wie de hersens langzaam worden aangetast door Alzheimer. Een ziekte
zonder rem. Zonder genezing.

Hay haet ’t stök al dökker gespeuld, maar dan aevel altiëd in ’t Nederlands. Noow zal hae ’t bringe in ‘t Venloos dialek. In ’t stök blief gèn emotie ongemeujd um te verdwale in ’t leefdesverhaol van Herman. “ne Man waobeej de neurone in zien hersene langzaam waere aangetas door Alzheimer.

Herman probeert zijn herinneringen levend te houden door brieven te schrijven, muziek te luisteren en ingesproken cassettebandjes te draaien. Obsessief houdt hij vast aan zijn ware identiteit. Om nooit te hoeven vergeten…. Hoe mooi het leven is.

Het stuk is geschreven door Alwin Grijseels en de regie heeft Loek van Rhee. Van te voren houdt Mw. Lisette Dickhoff-Evers ’n inleiding over dit onderwerp.
Mevrouw Dickhoff is MMI Ketenregisseur Hulp bij Dementie Regio Noord-Limburg

Kaarten zijn te koop via de website www.theaterdegarage.nl of bel 077 351 42 52. Ze kosten € 10 per stuk.

Reacties