Het Limburgs Museum; SuperSint opvolger van Pakhuis van Sinterklaas

Foto: © Martijn van der Linden 2019. Uit SuperSint, Uitgeverij Leopold/Amsterdam.

Het Limburgs Museum opent op 16 november 2019 de nieuwe Sinterklaastentoonstelling Het avontuur van SuperSint. Vorig jaar maakte het museum al bekend dat Het Pakhuis van Sinterklaas na zestien jaar vervangen zou worden door iets nieuws. 

SuperSint is de opvolger van het Pakhuis van Sinterklaas en zal ondanks alle vernieuwingen vertrouwd aanvoelen, vol leuke en leerzame activiteiten. Deze nieuwe doe-tentoonstelling sluit naadloos aan bij het prentenboek SuperSint, dat speciaal voor het Limburgs Museum is getekend en geschreven door Martijn van der Linden en Maranke Rinck. Dit duo is bekend van andere succesvolle prentenboeken als Knikkeruil, Tangramkat en Prinsenkind. Het prentenboek zal landelijk in alle boekhandels verkrijgbaar zijn. Boek en tentoonstelling zijn gericht op kinderen van 4 tot en met 8 jaar. De speel- en leerunits in de tentoonstelling sluiten aan op de verhalen uit het boek en dragen bij aan de ontwikkeling van de doelgroep. Op speelse wijze worden taal, rekenen, motorische én sociale vaardigheden geoefend. De kinderen zullen ontdekken dat ze, net als SuperSint, heel goed in staat zijn iemand anders te kunnen helpen.

Help de Sint en word een SuperKind!

Speciaal voor oudere kinderen en ‘grote mensen’ bevat de tentoonstelling een verdiepingslaag. Daarin maak je kennis met de oorsprong van de oude legendes en tradities rondom het Sinterklaasfeest.

Werken bij de Sinterklaasvoorstelling
De Sinterklaastentoonstelling Het avontuur van SuperSint is ook nog op zoek naar enthousiaste mensen die willen helpen/werken. Je kunt jezelf heel flexibel inplannen om de sint te helpen. Heb jij affiniteit met gekheid, pepernoten uitdelen, en ben jij de grappigste thuis? Dan is dit wellicht echt iets voor jou.

 

Reacties