Stakingsmanifestatie onderwijs Venlo; 6 november

Foto: Kinderen naar school - stockfoto © Pixabay.

Enkele onderwijsmensen uit Venlo organiseren een stakingsmanifestatie in Venlo. “Wij maken ons grote zorgen om de kwaliteit van het onderwijs in Nederland. In 2028 wordt een tekort verwacht van meer dan 10.000 leraren! Nu al worden groepen samengevoegd, klassen naar huis gestuurd of ze worden opgevangen door onbevoegden. Wij maken ons ernstig zorgen, want dit gaat ten koste van de kwaliteit van het onderwijs. Als wij willen dat onze kinderen goed onderwijs krijgen, zal er nu geïnvesteerd moeten worden. De kinderen van vandaag zijn onze toekomst, die zet je toch niet op het spel?”

Op woensdag 6 november vindt er een landelijke staking in het primair en voortgezet onderwijs plaats. Ook in Venlo wordt volop gestaakt. Stakers verzamelen zich om 10.00 uur bij het FNV vakbondshuis aan het Koninginneplein 2 (tegenover het station). Vanaf half 11 vertrekken de stakers in een stoet via de Koninginnesingel en de Vleesstraat naar het stadhuis. Rond 11 uur zal er een korte manifestatie plaatsvinden voor het stadhuis, waar enkele sprekers hun zorgen zullen uiten.

Iedereen die het onderwijs een warm hart toedraagt, wordt uitgenodigd zich aan te sluiten bij deze manifestatie. Ouders, kinderen, grootouders, iedereen! Via het
Facebook evenement ‘Staking 6 november PO en VO Venlo’ kan iedereen de laatste informatie vinden.

 

Reacties