Internationale dag van de Armoede

Foto: © Venlo Online.

Het is donderdag de internationale dag voor de uitroeiing van armoede. In Venlo leven ruim 12.000 mensen onder de armoedegrens. Bijna 2400 kinderen kunnen vaak niet meedoen met alle daagse activiteiten, bijvoorbeeld op school. 

Armoede bestrijden is moeilijk. Gelukkig bestaan er in Venlo een groot aantal ondersteunende regelingen en organisaties. Al die organisaties en betrokken vrijwilligers maken het leven van mensen ‘met een smalle beurs’ een stukje gemakkelijker.

Vrijwilligers maken soep
Vandaag werd er op verschillende plekken in Venlo gekookt een aandacht geschonken aan het thema armoede. In Venlo Zuid, in wijkgebouw Zwanenhaof, werd door vrijwilligers soep klaargemaakt en samen gegeten. Dit werd georganiseerd door stichting Groen Licht, Sociaal Wijkteam, Buurtteam de Open Inloop Zuidpilaar en vrijwilligers van de Open Inloop.

Geldkrant

Wethouder Alexander Vervoort was ook in wijkgebouw Zwanenhaof aanwezig om de eerste Geldkrant te overhandigen en met de mensen in gesprek te gaan. De gemeente Venlo heeft samen met Nibud een Geldkrant gemaakt. Een krant die de moeite waard is om te lezen en te bewaren. In deze krant leest u hoe u zelf de regie over uw financiën houdt, hoe u financiële problemen voorkomt of oplost en waar u terecht kunt voor hulp.

Reacties