[Morgen]Excursie Stichting het Limburgs Landschap; Stiltewandeling

Foto: ©Stichting het Limburgs Landschap, Lia Oosterwijk.

De natuurgebieden van Het Limburgs Landschap zijn allemaal opengesteld voor wandelaars. Om bezoekers de bijzondere plekken te laten zien, worden er ook excursies georganiseerd. Zo vindt er op zondag 27 oktober een stiltewandeling plaats in het natuurgebied ‘t Jammerdal in Venlo.

De wandeling start om 16.00 uur vanaf de parkeerplaats bij het Bilderberg Hotel de Bovenste Molen, Bovenste Molenweg 12 te Venlo.  De excursie is gratis en duurt maximaal 1,5 uur.  Denk aan stevig schoeisel. Aanmelden is niet nodig.

Ieder jaar wordt op de dag nadat de wintertijd is ingegaan de ‘Dag van de Stilte’ georganiseerd. Het uurtje extra wat iedereen die dag heeft wordt gebruik om letterlijk even een uur stil te zijn. In ‘t Jammerdal kunnen mensen deze dag mee op een stiltewandeling. Het is een heel nieuwe ervaring om in alle rust te wandelen door de natuur. ‘t Jammerdal leent zich door zijn diversiteit goed voor zo’n type excursie. Om de stilte goed te ervaren, zullen de gidsen van Het Limburgs Landschapook de zintuigen aan het werk zetten. Zo kan iedereen eens echt ervaren wat stilte is en wat het met ons doet.

Reacties