Onthulling kunstwerk ‘The Boots of the Hunter’

Foto: Gemeente Venlo.

Vanaf vandaag staat het kunstwerk voor het stadskantoor in Venlo. Wethouder Marij Pollux heeft de prachtige laarzen deze middag mogen onthullen.

Na het openingswoordje van wethouder Marij Pollux werden de metershoge laarzen onthuld. Bezoekers van het stadskantoor ontvangen vandaag ook nog een kleinigheidje, namelijk een paar minilaarsjes die zijn geprint met een 3D printer.

The boots of the Hunter is een kunstwerk van de kunstenaar Pii Daenen. Met dit kunstwerk vraagt hij aandacht voor de problematiek rondom natuur, milieu, voedselproductie en voedselconsumptie. In 2010 maakte de kunstenaar de metershoge laarzen die symbool staan voor de agro- en foodsector in onze regio. Het kunstwerk is tot op heden voortdurend in beweging geweest en heeft op diverse plekken gestaan, zoals de Floriade, de Dutch design week in Eindhoven en het Odapark.

Het kunstwerk wordt gedurende 10 jaar op verschillende locaties geplaatst. Deze locaties worden gekoppeld aan thema’s die een relatie met dit kunstwerk hebben. Het stadskantoor legt een relatie met Cradle to Cradle.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen