112

Zeven woningsluitingen door drugs in derde kwartaal

Foto: © Gemeente Venlo.

Burgemeester Scholten van Venlo heeft in de maanden juli, augustus en september 2019 besloten om zeven woningen in de gemeente Venlo te sluiten vanwege drugsgerelateerde activiteiten. De woningen gaan op slot voor een periode variërend van 3 maanden tot 1 jaar.

Maandag 1 juli is een woning aan de Leutherweg in Venlo voor 1 jaar gesloten vanwege het aantreffen van een hennepkwekerij. Een woning gelegen aan de Molenbosen in Blerick is op 9 juli voor 9 maanden gesloten vanwege het aantreffen van soft- en harddrugs. Verder is op 11 juli een woning aan de Rembrandtstraat in Venlo voor 9 maanden gesloten vanwege het aantreffen van in een werking zijnde hennepkwekerij.

Op maandag 12 augustus heeft de burgemeester een woning aan de Burgemeester Gommansstraat in Blerick gesloten voor 3 maanden wegens het aantreffen van een hennepdrogerij. Ook aan Berkenstraat in Blerick werd een woning gesloten voor 1 jaar op 20 augustus. Dit vanwege het aantreffen van een in werking zijnde hennepkwekerij.

Een woning aan de Hendrik Consciencestraat in Blerick is op 24 september voor 9 maanden gesloten wegens het aantreffen van een hennepkwekerij. Om diezelfde reden heeft burgemeester Scholten op diezelfde dag een woning aan de Scholeksterstraat in Venlo voor 1 jaar gesloten.

Tijdelijke sluitingen
Deze tijdelijke sluitingen van woningen en panden zijn bedoeld om een eind te maken aan drugsgerelateerde activiteiten in of vanuit het pand. Dit gebeurt op grond van de Opiumwet; deze geeft de burgemeester de bevoegdheid om drugspanden te sluiten. “Het gaat hier om een bestuurlijke maatregel om de veiligheid in wijken en buurten te verzekeren,” licht de burgemeester toe. “Voor illegale drugshandel en –productie is geen plaats in woonwijken.”

Meld drugsoverlast
Drugs gaan gepaard met overlast en criminaliteit. Kwekerijen en drugslabs zorgen ook voor onveilige situaties in woonbuurten. De gemeente en de politie gaan dit daarom zoveel mogelijk tegen. Oplettende inwoners helpen daarbij. Ervaar je drugsoverlast? Bel dan met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Wil je liever anoniem blijven? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Deze onafhankelijke meldlijn stuurt de melding daarna door naar de politie.

 

Reacties