Venlo kiest voor nieuw zwembad op huidige plek

Foto: Wisselslag.

Het college van B&W heeft een besluit genomen over de toekomst van zwembad De Wisselslag in Blerick. Als het aan het stadsbestuur ligt, komt er een nieuw zwembad op de huidige locatie aan de Drie Decembersingel.

De bouw zou in 2022 moeten starten, zodat het nieuwe zwembad begin 2024 kan worden geopend. Het is aan de gemeenteraad om in november tijdens de begrotingsbehandeling groen licht te geven voor dit plan.

Het college reserveert nu 1 miljoen euro om het plan de komende twee jaar verder uit te werken. Verder wordt het huidige zwembad pas gesloopt, zodra het nieuwe zwembad klaar en open is. Tussentijds kan dit zwembad ongewijzigd in gebruik blijven. Voor noodzakelijke renovatiewerkzaamheden stelt het college een bedrag van ruim 4 ton beschikbaar.

Wethouder Alexander Vervoort (Sport): “Er is afgelopen jaren vooral veel gesproken over de toekomst van het verouderde gemeentelijk zwembad. Dit college maakt nu een duidelijke keuze. Wij gaan voor nieuwbouw op de huidige plek in Blerick. We geven hiermee een helder signaal; verenigingen, doelgroepen en recreanten kunnen blijven zwemmen in Blerick. Als de gemeenteraad akkoord gaat, kunnen we snel gaan bouwen, zodat het nieuwe bad in 2024 kan worden geopend.”

Ook het huidige buitenbad kan door deze keuze blijven doorgaan. Vervoort: “De vrijwilligers van Stichting Buitenbad Groot Venlo hebben het Blerickse buitenbad in korte tijd tot een succes gemaakt. Zij verdienen een groot compliment. Hun inzet en enthousiasme wordt met dit voorstel beloond.”

Hoe het nieuwe zwembad er precies uit komt te zien en wat het gaat kosten, wordt de komende periode uitgewerkt in een Programma van Eisen. Naar verwachting kan de aanbesteding over een klein jaar van start gaan.

Reacties