Een tegen eenzaamheid in Venlo

Foto: © Venlo Online.

Vandaag, 1 oktober, start de week tegen Eenzaamheid. Een week waarin extra aandacht gevraagd wordt voor dit onderwerp. 

Uit onderzoek van de GGD uit 2016 blijkt dat 46 procent van de Venlonaren zich wel eens eenzaam voelt. 12 Procent voelt zichzelf zelfs ernstig tot zeer ernstig eenzaam.

Negentien Venlose organisaties van vrijwilligers en beroepskrachten hebben de handen in elkaar geslagen om eenzaamheid aan te pakken. Zij vormen samen het samenwerkingsverband Een tegen Eenzaamheid Venlo. Een samenwerkingsverband dat op allerlei manieren aandacht wil vragen voor eenzaamheid en mensen bewust wil maken van de signalen van eenzaamheid.

Training ‘Het verbindend gesprek’
Een tegen Eenzaamheid Venlo grijpt de week van de Eenzaamheid dan ook aan om kennis over eenzaamheid naar wijken te brengen. Dit in de vorm van dialoogtafels, workshops en korte trainingen die de komende maanden gehouden worden. Dat gaat gebeuren door mensen die hier speciaal voor opgeleid worden.

Op 30 september is de training ‘Het verbindend gesprek’ gestart voor de mensen die de bijeenkomsten in de wijken gaan begeleiden. Deze mensen gaan verschillende wijken en buurten in om signalen van eenzaamheid op te sporen. De training wordt verzorgd door deskundigen van de stichting Eenzaamheid doorbreken.

Benefiet concert
Op 1 november wordt in de Maaspoort een benefiet concert gegeven door de Marinierskapel, Kitty Roefen en Gé Titulaer. Een unieke kans om te genieten van een van de beste kapellen van Nederland én tegelijkertijd bij te dragen aan de strijd tegen eenzaamheid.

Reacties