Excursie Stichting het Limburgs Landschap; Van landweer tot startbaan

Foto: ©Stichting het Limburgs Landschap, Harry Bussink.

De natuurgebieden van Het Limburgs Landschap zijn allemaal opengesteld voor wandelaars. Om bezoekers de bijzondere plekken te laten zien, worden er ook excursies georganiseerd. Zo vindt er op woensdag 25 september weer een wandeling plaats.

De excursie start om 13.30 uur vanaf Gasterij Groote Heide aan de Hinsbeckerweg 55 te Venlo. De excursie is gratis. Denk aan stevig schoeisel.

De Groote Heide heeft een rijke historie die teruggaat naar de Middeleeuwen. Het is amper voor te stellen dat hier vroeger Huzaren op paarden hebben rondgereden. Deze oefenden hun gevechtstechnieken op aarden wallen die nog steeds zichtbaar zijn. Naast Huzaren hebben veel militairen dankbaar gebruik gemaakt van dit gebied. Zo heeft hier tijdens de Tweede Wereldoorlog een van de grootste oorlogsvliegvelden van Europa gelegen. De gidsen geven interessante en ludieke informatie over het roemruchte verleden van dit gebied.

'

Reacties

article
61047
Excursie Stichting het Limburgs Landschap; Van landweer tot startbaan
De natuurgebieden van Het Limburgs Landschap zijn allemaal opengesteld voor wandelaars. Om bezoekers de bijzondere
https://venlo.nieuws.nl/nieuws/61047/excursie-stichting-het-limburgs-landschap-van-landweer-tot-startbaan-3-2/
2019-09-24T07:19:17+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/351/2019/09/13141640/Groote-Heide-markering-landingsbaan-H-Bussink-Limburgs-Landschap.jpg
Cultuur, nieuws