Lichtkunstfestival verlicht en kleurt Kasteeltuinen Arcen

Foto: © Kasteeltuinen Arcen.

Van vrijdag 11 t/m zondag 20 oktober opent Kasteeltuinen Arcen haar poorten iedere avond voor een nieuwe editie van het internationale lichtkunstfestival Enchanted Gardens. Het kasteel en de tuinen worden sprookjesachtig verlicht met verrassende lichtkunstobjecten van internationale kunstenaars én creaties van kinderen uit de regio.

Gevarieerde selectie lichtkunst uit heel Europa
Het rondreizende Lichtkunstfestival dat neerstrijkt in Kasteeltuinen Arcen maakt een tour langs Europese kastelen en wist al honderdduizenden enthousiaste bezoekers te trekken met lichtkunst van internationale kunstenaars uit onder meer Duitsland, Italië en Polen. Tijdens Enchanted Gardens wandelen de bezoekers een sfeervol uitgelichte route door het gehele park waarbij ze verrast worden door een gevarieerde selectie van lichtkunstobjecten; de beroemde Vitruvius Man van Leonardo da Vinci die tot leven komt, vlinders die uit de scheuren van de aarde opkomen op zoek naar vrijheid, fluorescerende watervallen die een mystieke sfeer creëren, oosterse lichtelementen waardoor de bezoeker zich in Azië waant, melodieën met lichtspel gecombineerd én een interactieve projectie op het historische kasteel waardoor het heden en verleden verbonden worden. Kortom, een bijzondere ervaring in een prachtige omgeving.

Internationale lichtkunst en kinderkunstenaars
Naast internationale kunstenaars wordt er deze editie met twee projecten ruimte geboden aan kunst van kinderen uit de regio. Een lichtproject dat op Europese lichtfestival groot succes boekte en ook in Kasteeltuinen Arcen te bewonderen zal zijn, is ‘Light Art by Kids’. In samenwerking met diverse basisscholen uit de regio en de Vlinderstichting zal een verlicht vlinderveld gecreëerd worden van 2.000 door basisschoolleerlingen geknutselde vlinders. Dit jaar verschijnt ook ‘The Family Idea’ in
de tuinen, waarbij kindertekeningen van gezinnen en families omgezet zijn in lichtkunst. Per locatie waar dit kunstwerk van Engelsman Ron Haselden vertoond wordt, wordt een tekening van een lokaal gezin toegevoegd. Zo ontstaat één grote internationale familie bestaande uit een gemêleerd gezelschap van verschillende gezinnen. Uiteraard wordt ook een gezin uit deze regio toegevoegd aan de expositie!

Herfstig kleurenpalet in Kasteeltuinen Arcen
Kasteeltuinen Arcen vormt in de avonduren het decor van Enchanted Gardens. Overdag is de expositie Herfstig! te bewonderen. De pracht van de herfst wordt versterkt door bloemkunstobjecten gemaakt van meer dan duizend herfstbloeiers die tijdens Herfstig! in de tuinen en kasteel te bewonderen zijn.  Lichtkunstfestival Enchanted Gardens vindt van 11 t/m 20 oktober plaats van 19.00 t/m 23.30 uur.

Tickets voor Enchanted Gardens zijn te koop via www.kasteeltuinen.nl . Een bezoek aan de tuinen overdag kan gecombineerd worden met het Lichtkunstfestival Enchanted Gardens en/of een herfstbuffet door middel van de voordelige combitickets.

Reacties