Venlose band The Daffodils stelen de harten van velen tijdens Rock am Kanal

Foto: © Leon Vrijdag

Als er één band de laatste maanden flink aan de weg getimmerd heeft zijn het The Daffodils. Deze jonge, zeer getalenteerde rock/blues band uit Venlo trad afgelopen weekend op tijdens het benefiet festival ‘Rock am Kanal’ in Teltow onder de rook van Berlijn.

Klokslag 18.00 uur staat de band op het podium in de haven van Teltow waar zich inmiddels ruim 2000 toeschouwers verzameld hebben. Al maanden leven ze naar dit moment toe, en nu gaat het dan eindelijk gebeuren. Goed, tijdens het eerste nummer ‘Wired Suicide’ is de band nog niet helemaal ‘senang’ maar het zal slechts een kwestie van minuten zijn voordat The Daffodils het publiek trakteren op een enerverende show. Zangeres Michelle Westerman weet goed hoe ze een showtje moet neerzetten. Maar niet alleen Michelle is met haar ietwat rauwe stem een genot om naar te luisteren. Bassist Jona Beck laat het beste van zichzelf horen en de beide gitaristen Koen van Gardingen en Bart Vrijdag geven met een paar perfecte solo’s alles om er een mooie show van te maken. Het geheel wordt door drummer Rik Vercoulen met veel bezieling binnen de kaders gehouden.

Het enthousiasme van de dame en heren op het podium wordt door het publiek overgenomen. De voetjes gaan van de vloer en er wordt hard meegezongen. Na ieder nummer is er een groot applaus. Na bijna een uur spelen nadert het optreden zijn einde en ‘Living Like An Animal’ is een perfecte afsluiter. Maar voor het zover is roept Michelle de organisatoren van Rock am Kanal nog even bij zich op het podium. Michael Ritter krijgt uit handen van de zangeres een envelope met hierin een bijdrage voor het goede doel. Het publiek wordt stil en hier en daar vloeit een traan maar al snel wordt er om een ‘zugabe’ geroepen en met de rockklassieker ‘Highway To Hell’ sluiten The Daffodils het optreden af.

De ovatie na een dik uur spelen is hartverwarmend. Met een wervelende show en op geheel eigen wijze hebben The Daffodils de harten van 2400 ‘Berliners’ gestolen. Zodra ze het podium verlaten om zich tussen het publiek te mengen worden ze omringd door groepen mensen die een praatje en een foto willen maken. Na het Zoks-festival en het Zomerparkfeest is wederom gebleken dat de band ondanks de jonge leeftijd in staat is om zich te presenteren als een goede en volwaardige band die met een dynamische show vol energie en passie het publiek terug brengen naar de essentie: de muziek!

Tekst/foto: Leon Vrijdag

'

Reacties

article
60720
Venlose band The Daffodils stelen de harten van velen tijdens Rock am Kanal
Als er één band de laatste maanden flink aan de weg getimmerd heeft zijn het
https://venlo.nieuws.nl/nieuws/60720/venlose-band-the-daffodils-stelen-de-harten-van-velen-tijdens-rock-am-kanal/
2019-09-04T13:47:37+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/351/2019/09/04134720/LVF_20190406001_pers_foto.jpg
Cultuur, nieuws