Landhuis Moubis in Steyl transformeert naar 11 luxe woningen

Foto: Impressie Landhuis Moubis Steyl.

Het Rijksmonument Villa Moubis in Steyl uit 1860 wordt herontwikkeld tot luxe woongebouw. Het voormalige landhuis en klooster ondergaat een transformatie naar 7 luxe appartementen en 4 gelijkvloerse woningen in de voorste koetshuisvleugels. Ontwikkelaar Symphony Estates uit Eindhoven verwacht de verkoop volgend voorjaar te starten. Prijzen zijn grofweg van circa € 450.000 – 750.000,- v.o.n.

Met de herontwikkeling wordt het oudste historisch erfgoed van Domein Moubis teruggebracht naar zijn oorspronkelijke functie, namelijk exclusief wonen op een landgoed, met direct zicht op de Maas. De villa werd in 1860 gebouwd in opdracht van de weduwe Josephine Moubis-de Rijk, nazaat van één van de voornaamste handelsfamilies van Steyl. Uiteindelijk werd de villa in 1876 aangekocht door de Zusters van de Goddelijke Voorzienigheid. Samen met de vleugel, die begin 1900 werd toegevoegd kreeg het gebouwencomplex de functie van klooster. Sinds 2001 is het gebouw weer in handen van een particulier. De verbouwing zal groots zijn, aangezien het gebouw op dit moment in slechte staat verkeert.

Residentieel wonen met comfort van nieuwbouw
“Een ware transformatie dus”, aldus Olaf Schoofs, directeur bij Symphony Estates. “De luxe appartementen en gelijkvloerse grondgebonden woningen aan de voorzijde hebben straks het ultieme van 2 werelden: wonen in een prachtig, residentieel monument, maar met het comfort van nieuwbouw, dus energiezuinig en duurzaam. Het plan is op dit moment nog in ontwikkeling, maar zeker is dat de aannemer een partij zal zijn die veel ervaring heeft met transformaties van cultureel historisch erfgoed. Niet alleen gaan we zeer zorgvuldig om met de buitenzijde van het pand; ook de tuin aan de achterzijde wordt met de grootste aandacht ontworpen en ingericht. Via deze gezamenlijke tuin hebben de bewoners straks een fantastisch uitzicht op de Maas. Aan buitenruimtes hebben de toekomstige bewoners geen gebrek, aangezien alle appartementen en woningen ook nog eens over minimaal 20 m2 privé terras of balkon beschikken.

Er is een grote variatie in prijsklasse vanwege de uiteenlopende afmetingen, zo zijn de koetshuiswoningen circa 125 m2 en zijn de appartementen beschikbaar van circa 140 –tot maar liefst 220 m2. Geïnteresseerden kunnen hun interesse kenbaar maken via www.landhuismoubis.nl.

Over Symphony Estates
De ontwikkelaar Symphony Estates heeft veel ervaring met de ontwikkeling van kleinschalige exclusieve woonconcepten, met name in Noord-Brabant. Ook herontwikkelden zij al eerder gemeentelijke monumenten tot luxe woningen en appartementen in Nuenen en Eersel.

Reacties

0