Jubilerende Martinusschool Venlo helpt straatkinderen in Brazilië

Foto: http://www.stichtingsintmartinus.nl

De kinderen en ouders van de Sint Martinusschool uit Venlo hebben het straatkinderenproject van de gelijknamige organisatie Sint Martinus een cheque aangeboden van vijfhonderd euro.

Twee leerlingen van de Sint Martinusschool overhandigde  afgelopen week de cheque van vijfhonderd euro aan voorzitter René Poels van de Stichting Sint Martinus, voor hulp aan straatkinderen.

De school bestaat 125 jaar in her hartje van de stad Venlo en heeft het hele jubileumjaar door activiteiten. Een daarvan was een grote jubileumzomerbraderie. Kinderen knutselden allerlei leuke dingetjes en zamelden speelgoed en andere leuke dingen in die te koop werden aangeboden op de braderie. De kinderen mochten zelf beslissen naar welk goed doel de opbrengst zou gaan. De kinderen kozen voor de straatkinderen van Rio de Janeiro.

Voor deze kinderen in de Braziliaanse metropool heeft de school in het verleden al vaker acties gehouden. “We hebben met alle kinderen en ouders en de docenten ons best gedaan tijdens de braderie. Wij vinden het fijn dat we de kinderen in Rio de Janeiro kunnen helpen”, vertelde Annebelle (10 jaar van groep 7) van de Martinusschool. Zij mocht samen met klasgenootje Arousch de cheque overhandigen aan René Poels, voorzitter van de Stichting Sint Martinus. Hij vertelde de kinderen dat mede dankzij dit geld in Rio weer vele kinderen geholpen kunnen worden. “De organisatie in Rio waarmee wij al dertig jaar samenwerken haalt de kinderen van de straat en vangt ze op in en van de opvanghuizen. Vervolgens gaan ze weer naar school en leren ze een vak. Veel kinderen gaan daarna ook weer terug naar hun families”, aldus René Poels

Reacties