Aankondiging activiteiten 75 jaar bevrijding

Foto: Stichting ons Fort.

Dit jaar, op 3 december is het exact 75 jaar geleden dat Blerick bevrijd werd van de Duitse bezetter. Om dit te vieren hebben het Bevrijding Comité Blerick, Heemkunde Kring Blariacum, Stichting Ons Fort en het Limburgs Geschied en Oudheidkundig Genootschap kring Venlo de handen ineengeslagen. 

Vanaf november zullen er verschillende activiteiten georganiseerd worden voor jong en oud om stil te staan bij dit heuglijke feit, wat vrijheid nu precies is, maar ook bij de tweede wereldoorlog en natuurlijk wat deze gebeurtenissen voor Blerick betekent hebben. Zo zullen er o.a. diverse lezingen plaatsvinden, een boekpresentatie, een bevrijdingsconcert, een lessenpakket voor zowel de basis- als het middelbaaronderwijs en een expositie. Exacte data volgen in het najaar.

Dit organiseren kunnen we echter niet alleen en we zijn dan ook op zoek naar ooggetuigen die hun verhaal willen vertellen, mensen die bewust de oorlog meegemaakt hebben en hierover willen praten. Maar ook beeldmateriaal, foto en film, voorwerpen en alles wat er nog meer met de bevrijding te maken heeft. Hoe groot of klein dan ook, als u het in bruikleen wil geven zijn wij al heel blij. Heeft u thuis dus nog iets liggen dat met de bevrijding of oorlog te maken heeft? Meldt het dan aan ons. Wilt u uw verhaal kwijt? Neem dan contact met ons op. Wilt u meehelpen organiseren? Ook dan mag u contact met ons opnemen. Tevens zijn we op zoek naar sponsoren voor diverse activiteiten.

Stichting Ons Fort – Corina Brouwers – [email protected]
Bevrijding Comite Blerick – Ruud Hermans – [email protected]
Heemkunde Kring Blariacum – Ron Bijaard –  [email protected]
LGOG Venlo – Jos Peeters –  [email protected]

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen