Vaderdag keert terug naar Kasteeltuinen Arcen

Foto: Vaderdag in de Kasteeltuinen.

Kasteeltuinen Arcen organiseert op Vaderdag 16 juni, een nieuw evenement voor mannen/ vaders met hun gezin. Na een jaar afwezigheid heeft het Vaderdag event een geheel nieuwe opzet onder de nieuwe naam Vader(verwen)dag. De hele dag worden mannen in het zonnetje gezet met diverse stoere activiteiten. Zo is er een barbier aanwezig, wordt er een haka-workshop georganiseerd en vindt er een oldtimer-treffen plaats. Ook voor muziek en een hapje en drankje is gezorgd.

Programma voor échte mannen
Kasteeltuinen Arcen organiseert op vaderdag een gevarieerd programma met diverse stoere activiteiten voor mannen. Voor iedere man (en hun gezin) wat wils. Op het Toernooiveld staat onder meer barbier Cay Kleeven waar mannen hun baard kunnen laten trimmen. Ook worden hier Haka-workshops verzorgd door Robert en Frank Bouman van Hakaworkshop.nl. De Haka is een ceremoniële dans die door de Maori uitgevoerd wordt. Van oudsher wordt de dans uitgevoerd om de voorvaderen aan te roepen maar de dans won aan populariteit door de All Blacks, het Nieuw-Zeelandse rugbyteam, dat de dans voor elke wedstrijd uitvoert. Ook staan er diverse prachtige oldtimers opgesteld. De oldtimers zijn eigendom van liefhebbers uit de regio die met trots hun wagen komen tonen. Op het toernooiveld staan daarnaast kraampjes van Hertog Jan brouwerij en Henk Aarts BBQ specialist. Bij deze kraampjes kunnen bezoekers de Grand Prestige bieren proeven en worden heerlijke barbecue hapjes bereid. Rock & Roll band Fishnet Stockings uit Horst verzorgt het muzikale programma van de dag bij de Riddertenten. Daarnaast is er een vaderdagknutselactiviteit voor kinderen in de Casa Verde waar ook de poprockband Stage Fright uit Lierop optreedt.

Het mooiste decor voor Vader(verwen)dag
Uiteraard kan deze dag ook genoten worden van de pracht en praal van de meer dan 15 verschillende tuinen. De rozentuinen staan in juni zelfs volop in bloei. Deelname aan de reguliere activiteiten zoals de rondleiding en audiotour zijn ook tijdens de Vader(verwen)dag mogelijk. Kinderen kunnen onder meer een speurtocht volgen, midgetgolfen in de Bergtuin, geitjes aaien in aaiweide of heerlijk spelen op het speelstrandje met trekvlot.

Vader(verwen)dag vindt op zondag 16 juni 2019 plaats van 10.00 tot en met 18.00 in Kasteeltuinen Arcen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen