Proef de Lente; Genieten van culinaire gerechtjes tussen de bloemen en planten

Foto: Proef de lente - Kasteeltuinen Arcen.

Tijdens het lange Hemelvaartsweekend kunnen bezoekers van Kasteeltuinen Arcen genieten van de zesde editie van Proef de Lente! Seizoen- en streekproducten spelen de hoofdrol en worden door de topkoks van Euro-Toques verwerkt in heerlijke, vers bereide gerechtjes. Een bezoek aan de tuinen van Kasteeltuinen Arcen krijgt hiermee een extra smakelijk tintje!

Tijdens Proef de Lente! worden Limburgse streekproducten zoals asperges en aardbeien in de lekkerste gerechten verwerkt door de topkoks van Euro-Toques. De chefkoks introduceren nieuwe trends en smaken aan de bezoekers van Kasteeltuinen Arcen en bieden een kijkje in de keuken. Gerechtjes worden live bereid en zijn direct te proeven.  Recepten, inspiratie en tips worden met liefde gedeeld met het publiek. De smaakmarkt vindt plaats in de Casa Verde waardoor bezoekers, te midden van de subtropische planten, kunnen genieten van de culinaire hoogstandjes van de topchefs.

Natuurlijke producten uit eigen omgeving
Kasteeltuinen Arcen is sinds 3 jaar intentielid van Euro-Toques en haalt veel van haar horecaproducten uit de directe omgeving en zelfs uit eigen organisatie; Stichting Limburgs Landschap. Zo wordt het natuurvlees van de eigen kudde Galloway runderen gebruikt en wordt appelsap uit de eigen Bellet Boomgaard geschonken. De Code van Eer van Euro-Toques werd ruim dertig jaar geleden in het leven geroepen door drie sterren-chef Paul Bocuse die koks opriep een dam te werpen tegen het gebruik van kunstmatige toevoegingen in eten. De topkoks die deelnemen aan Proef de Lente! maken daarom gebruik van natuurlijke, bij voorkeur, streek- en seizoengebonden producten.

Beleef het voorjaar in Kasteeltuinen Arcen
Kasteeltuinen Arcen vormt het decor voor de smaakmarkt. Tijdens Proef de Lente! kunnen natuurlijk ook de meer dan 15 verschillende tuinen van Kasteeltuinen Arcen bezocht worden. De voorjaarsbloeiers zijn in volle glorie te bewonderen en ook de eerste bloeiende rozen zijn al gespot. De tuinen en het kasteel kunnen ontdekt worden middels de gratis rondleidingen of met een audiotour. Ook voor kinderen is er volop plezier met onder meer gratis midgetgolf, speurtocht, aaiweide, speeltuin en speelstrand met trekvlot.


  • Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met onze gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan!

Reacties