Moslims lanceren informatiecampagne over de Islam in Venlo

Foto: © De Ahmadiyya Moslim Gemeenschap.

De Ahmadiyya Moslim Gemeenschap zal komende zaterdag in Venlo met zo veel mogelijk inwoners en voorbijgangers het gesprek aangaan over de islam. Ze trekken door de stad met een bord in hun hand waarop staat: ‘Ik ben een moslim, stel je vraag!’.

“In een tijd waarin de Islam regelmatig wordt geassocieerd met geweld en onderdrukking zien wij als moslims de noodzaak in van het informeren van onze mede-Nederlanders over de ware Islamitische leerstellingen, waarin vrede, vrijheid en loyaliteit centraal staan.

De campagne biedt vooral niet-moslims de gelegenheid en ruimte om hun vragen, zorgen en angsten met ons te delen en beter kennis te nemen van de islamitische leerstellingen.”

Waarom organiseren ze een informatiecampagne?
Ze organiseren deze campagne om informatie te geven over de Islam. “Wij willen deze informatie toegankelijk maken en op diverse manieren beschikbaar stellen aan het brede publiek. Het gaat hier namelijk om informatie die mensen zelden of helemaal niet te horen krijgen. Wij hopen hiermee voor verheldering en liefde te zorgen.”

Wie organiseert deze campagne?
De Ahmadiyya Moslim Gemeenschap organiseert deze campagne ter gelegenheid van het 130 jarige bestaan van de gemeenschap. De gemeenschap staat bekend voor liefdadigheidswerk in de maatschappij. De motto van de gemeenschap is: liefde voor iedereen, haat voor niemand.

Wat houdt de campagne in?
Op 30 maart 2019 volgen de volgende acties:

  1. Straatdialoogactie (#vraageenmoslim): Ahmadi-moslims en imams van de gemeenschap gaan in de gemeente Venlo op straat in gesprek met de Venlonaren met een bord in hun hand: ‘Ik ben een moslim, stel je vraag!’.
  2. Flyeractie: Ze gaan huis aan huis flyeren (met 100 leden van de gemeenschap). De flyers geven informatie over de religie Islam, maar ook ontvangen mensen thuis een uitnodiging voor de lezing in Venlo op 13 april.
  3. Livestream op Facebook: twee imams gaan een vraag en antwoord sessie aan op Facebook. Mensen mogen de imams alles vragen.
  4. Informatiestand: Ze gaan literatuur aanbieden over onderwerpen omtrent de Islam. In het bijzonder over het leven van Profeet Mohammed.

Lezing op zaterdag 13 april
Ter afsluiting van de campagne wordt een lezing gehouden op 13 april, getiteld ‘Wat is Islam?’, aan het Oude Markt 30 in De Maaspoort.

Reacties
Deze actie is eerder in Zwolle, Eindhoven, Den Haag en Arnhem gehouden. De reacties waren overweldigend goed vanuit het publiek, de media en zelfs vanuit enkele politici. “We zijn dus positief over de campagne die wij nu ook in Venlo gaan houden.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen