Goed nieuws! Het is internationale knuffeldag

Foto: © Pixabay.

Wie doet er mee vandaag? Het is vandaag internationale knuffeldag. Dus wie knuffel jij vandaag? Knuffeldag is een jaarlijks terugkerende feestdag rond het thema knuffelen. Hij werd bedacht door dominee Kevin Zaborney. De feestdag werd voor het eerst gevierd in 1986 in Clio Michigan.

De feestdag wordt echter ook nog in enkele andere landen gevierd Het idee achter knuffeldag is iedereen aan te moedigen om familie en vrienden vaker te knuffelen. Bedenker Zaborney raadt wel aan om eerst even te vragen of de andere persoon een knuffel ziet zitten wanneer je niet zeker bent.

Gevoel uiten
Het idee van knuffeldag kwam voor het eerst voor in de publicatie Chase’s Calendar of Events in 1986, een lijst die gepubliceerd werd door een kennis van Zaborney. Zaborney koos 21 januari omdat deze datum ergens in de periode tussen de eindejaarsperiode en Valentijn viel, en hij de observatie maakte dat mensen dan vaak een moeilijke periode doormaken. Hij vond dat “de Amerikaanse maatschappij te verlegen is om zijn gevoelens publiek te uiten” en hoopte dat een nationale knuffeldag daar verandering in zou kunnen brengen,hoewel hij initieel dacht dat het idee niet zou lukken.

(Bron: wikipedia)

Het laatste nieuws uit Venlo ontvangen? Meld je aan voor de NIEUWSBRIEF.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen