Stemperiode Vastelaoves Top 555 bijna van start

Foto: VT555 - Omroep Venlo.

De stemperiode van de Vastelaoves Top 555 van Omroep Venlo gaat donderdag 24 januari van start. Tot en met 4 februari kunnen mensen weer stemmen op hun favoriete vastelaovesleedjes uit de gemeente Venlo.

Veertiende editie
De lijst wordt traditioneel uitgezonden in de week voor vastelaovend. De veertiende editie van de Vastelaoves Top 555 start op maandag 25 februari. De hoogst genoteerde liedjes worden op vrijdag 1 maart van 14.00 tot 21.00 uur gedraaid in een speciale live-uitzending op radio en tv vanaf een podium bij de Picardie. Daar treden ook veel artiesten op. Omroep Venlo maakt deze uitzending in samenwerking met Stichting Stadscomité B.B.Z. en De Vrinde van Jocus

Wiel Vestjens
Vorig jaar was ‘As de sterre dao baove Straole’ van Wiel Vestjens de nummer 1 in de lijst. Het overlijden van de de vastelaoveszanger had toen veel Venlonaren bewogen om massaal op hem te stemmen. ‘Nao ‘t Zuuje’ van Lex Uiting kwam nieuw binnen op de tweede plek. De nummer 1 van de edities daarvoor, ‘Sjiengeleboem’ van Felix Peeters,  stond op nummer 3.

Stemmen
In de stemperiode kunnen vastelaovesvierders kiezen uit meer dan duizend liedjes uit de gemeente Venlo. Stemmen kan via de website of app van Omroep Venlo.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen