Ode aan de roodharige! Kiss a Ginger Day: geef een kus een roodharige

Foto: Pixabay.

Vandaag is het internationale ‘Kiss A Ginger Day’. Met andere woorden: geef eens een kus aan iemand met rood haar. Maar pas wel op wie je kust, niet iedereen is hiervan gediend!

Rosse mensen beslaan wereldwijd slechts 2% van de bevolking, waardoor het een mysterieuze groep blijft waar allerlei feiten en fabels over circuleren. Deze dingen over ‘gingers’  wist je misschien nog niet.

Zeldzaam
Koester de roodharige medemens, want hij is erg zeldzaam is. Wetenschappers vreesden in een onderzoek van 2014 dat de roodharigen met uitsterven bedreigd zouden zijn. Klimaatverandering zou er op termijn voor zorgen dat de dagen warmer worden, waar de gevoelige lichte huiden en rosse hoofden van de roodharigen niet tegen bestand zijn. Zij voorspellen dat het gen dat rosse haarlokken veroorzaakt daardoor binnen enkele honderden jaren zal verdwijnen. Toch spreken heel wat onderzoeken deze bevindingen tegen, dus hoeven we voorlopig nog geen afscheid te nemen van die vrolijke rode lokken.

Afwijkend
We moeten toegeven dat we ook wel even onschuldig zouden gniffelen als 2 rosse mensen in het huwelijksbootje stappen, maar om het nu te verbieden is nog wel een flinke stap verder. Hitler deed het, met als verklaring dat het zou kunnen leiden tot “afwijkende nakomelingen”. Zijn woorden, niet de onze.

Opvliegend
Er doen veel verhalen de ronde over roodharigen. Zo zouden roodharigen een opvliegend karakter hebben en zou deze haarkleur bijna uitgestorven zijn. Deze twee fabels zijn niet waar, maar toch zegt rood haar wel iets over je persoonlijkheid

Ambitieus
Vrouwen met rood haar zijn ambitieus. Een Britse drogisterij deed onderzoek naar de relatie tussen de haarkleur en het werkgedrag van vrouwen. Uit dat onderzoek bleek dat redheads ijverig zijn omdat ze langer doorwerken. Dat krijg je er maar mooi bij!

Pijn
Roodharigen zijn gevoeliger voor pijn. Een Amerikaanse universiteit deed onderzoek naar pijn bij roodharigen en het bleek dat mensen met rood haar gemiddeld 20% meer verdoving nodig hebben in de operatiekamer dan anderen.

Passie
Meisjes met rode haren…Ja, het blijkt toch echt waar te zijn dat mensen met vurig rood haar het meest actieve seksleven hebben én het vaakst van bedpartner wisselen. Mannen associëren vrouwen met deze kleur onbewust met passie en denken daarom dat deze vrouwen sneller te verleiden zijn.

Een ode aan meisjes met rode haren!

Dit artikel is afkomstig van onze collega in Zwolle – waarvoor dank!

Het laatste nieuws uit Venlo ontvangen? Meld je aan voor de NIEUWSBRIEF.

Reacties