Benders start samen met Jumbo nieuw winkelconcept in Blerick

Foto: Jumbo-directeur Frits van Eerd, Geert Benders en financieel directeur Ton van Veen van Jumbo (vlnr) | © Jumbo

Supermarktondernemer Geert Benders gaat in samenwerking met supermarktketen Jumbo een nieuw winkelconcept introduceren in het winkelcentrum van Blerick.

Het nieuwe winkelconcept wordt een combinatie van supermarkt en gemakswinkel waar klanten zowel terecht kunnen voor versproducten als versbereide maaltijden die ter plekke kunnen worden geconsumeerd of meegenomen kunnen worden naar huis.

Plus wordt Jumbo
Vorige week werd bekend gemaakt dat Geert Benders met zijn twee supermarkten de overstap maakt van de Plus-formule naar Jumbo. Hij blijft eigenaar van beide winkels, evenals van het in november 2016 geopende beej Benders in Venlo, eveneens een vernieuwend concept dat ambacht, horeca en versmarkt combineert. Voor personeel van Plus verandert niets en lokale leveranciers blijven behouden. Voor het nieuwe winkelconcept in het Blerickse centrum leunen de initiatiefnemers op eerder opgedane kennis bij Beej Benders en La Place. Waar het nieuwe concept gevestigd gaat worden is nog niet bekend.

 “Ik heb in de afgelopen 30 jaar met veel plezier bij Plus gewerkt en veel ruimte gekregen om mijn ideeën te realiseren. Tegelijkertijd leg ik voor mezelf de lat graag steeds een stukje hoger. Zo was ik al een tijd bezig met het integreren van horeca-elementen in beej Benders. Jumbo heeft met zulke concepten al veel stappen gezet door de introductie van nieuwe, eigentijdse winkelformules, zoals Jumbo Foodmarkt en Jumbo City en de overname van La Place. Met de kennis en kunde van Jumbo kan ik het versconcept verder optimaliseren om nog beter te voorzien in de klantbehoeften. Andersom kan Jumbo leren van de door bij beej Benders opgedane kennis en ervaring.” aldus Geert Benders

Reacties