Gemeente Venlo hijst regenboogvlag tegen Nashville-verklaring

Foto: Hijsen van vlag bij het gemeentehuis.

Meerdere Limburgse gemeenten, waaronder Venlo, en de Provincie Limburg hebben dinsdag de regenboogvlag gehesen tegen de Nashville-verklaring.

In de Nashville verklaring worden homoseksuele relaties en transgenderisme afgewezen. De verklaring is in 2017 opgesteld door een groep orthodoxe protestante predikanten uit Amerika en circuleert sinds kort ook in het Nederlandse protestantse circuit.

Wethouder Marij Pollux en Hans Lenders van Roze Zaterdag 2019 hebben vanmiddag de regenboogvlag gehesen. Wethouder Pollux: “De fractie van GroenLinks heeft het college de vraag gesteld of we als antwoord op de zogenaamde Nashville-verklaring de regenboogvlag willen hijsen. Vanzelfsprekend doen we dit. De gemeente Venlo heeft diversiteit hoog in het vaandel staan en ondersteunt de organisatie van Roze Zaterdag 2019 in Venlo. Als roze gemeente zijn wij het volstrekt oneens met die Nashville verklaring waarin de LHBTI gemeenschap gewoon wordt afgewezen en wordt weggezet. Dat is onacceptabel”.

Het laatste nieuws uit Venlo ontvangen? Meld je aan voor de NIEUWSBRIEF.

Wethouder Marij Pollux en Hans Lenders van Roze Zaterdag 2019 hebben zojuist de regenboogvlag gehesen. Wethouder Pollux: “De fractie van GroenLinks heeft het college de vraag gesteld of we als antwoord op de zogenaamde Nashville-verklaring de regenboogvlag willen hijsen. Vanzelfsprekend doen we dit. De gemeente Venlo heeft diversiteit hoog in het vaandel staan en ondersteunt de organisatie van Roze Zaterdag 2019 in Venlo. Als roze gemeente zijn wij het volstrekt oneens met die Nashville verklaring waarin de LHBTI gemeenschap gewoon wordt afgewezen en wordt weggezet. Dat is onacceptabel”.

Geplaatst door Gemeente Venlo op Dinsdag 8 januari 2019

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen