Werknemer onterecht ontslagen bij afvalverwerker Renewi

Foto: Grijze afvalcontainers.

Een werknemer van afvalverwerker Renewi in Venlo werd onterecht op staande voet ontslagen wegens vermeende fraude zo meldt De Limburger. 

Bij de leidinggevende ontstond begin 2017 het vermoeden dat de 40-jarige werknemer regelmatig afval meenam bij een tuinbouwbedrijf dat niet werd geregistreerd in de systemen, met het gevolg dat deze ook niet in rekening gebracht kon worden. Om bewijs te verzamelen, werd de werknemer gecontroleerd bij het uitvoeren van zijn werkzaamheden. Daaruit bleek, zo voerde het bedrijf bij de rechtbank aan, dat er meerdere keren afval werd meegenomen welke niet terug te herleiden was in de administratie.

In een gesprek, in maart 2018, werd de werknemer geconfronteerd met de onderzoeksresultaten, waarna hij werd geschorst. Korte tijd later werd de man ontslagen.  Zowel de kantonrechter als ook de rechter in hoger beroep vinden dat Renewi veel te lang tijd nam voor zijn onderzoek.

De rechters oordeelde daarom dat de man onterecht op staande voet is ontslagen. Tevens vonden beide rechters dat de verklaringen die de werknemer gaf voor het niet registreren van opgehaald afval, geloofwaardig zijn.

De man, die al zestien jaar voor de afvalverwerker werkt, mag weer aan de slag.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen