Oude baret met veel emotionele waarde kwijtgeraakt in Blerick

Foto: Vader van Marianne; De baret met embleem is niet de baret die verloren is.

De 93-jarige vader van Marianne Senders was op 24 december zijn baret, met veel emotioneel waarde, kwijtgeraakt. Kort na de vermissing was de baret gevonden en vervolgens opnieuw kwijtgeraakt in Blerick. 

Een meneer uit Heeze had de baret van haar vader gevonden. De vader, een oud Indië veteraan van bijna 93, was blij dat de baret  terug gevonden was.

De baret heeft heel veel emotionele waarde want mijn vader is een oud Indië veteraan van bijna 93 in Indië heeft hij mijn moeder ontmoet waarmee hij al 68 jaar getrouwd is.

De vader (93) en moeder (92) van Marianne wonen in Eindhoven. “Anderhalf jaar geleden heeft mijn vader zijn heup gebroken en sinds die tijd verblijft hij in Wissehaege op de verpleegafdeling. Naar huis zal niet meer mogelijk zijn waar hij heel veel moeite mee heeft.Gelukkig woont mijn moeder aan de overkant dus ze zien elkaar dagelijks.” aldus Marianne.

Haar vader is in 1945 naar Indië gegaan en heeft daar zijn vrouw ontmoet waarmee hij inmiddels 68 jaar getrouwd is.  Omdat hij in Indië ook bij de Militaire Politie heeft gezeten, heeft hij dat embleem op zijn baret gekregen.

Gevonden en opnieuw verloren
“Op 27 december wilden we de baret ophalen in Heeze maar de man kwam tot de ontdekking dat de baret niet meer in zijn auto lag en vond dit ook vreselijk.” vertelt Marianne tegen Venlo Nieuws. Vermoedelijk is de man de baret op tweede kerstdag kwijt geraakt toen hij bij zijn dochter in Blerick op bezoek ging. Hij had namelijk de achterbank gevuld met cadeautjes voor de (klein)kinderen, waarop óók de baret lag.  De kleinkinderen mochten zelf de cadeautjes uit de auto halen, waarschijnlijk is de baret op straat gevallen en door iemand gevonden en meegenomen.

Driedecembersingel in Blerick 
De baret is op de Driedecembersingel in Blerick uit de auto gevallen. Op die plaats, eveneens bij de mensen thuis is nog gezocht. Helaas zonder resultaat.“We hopen dat iemand de baret heeft gevonden”

Het betreft een groene baret met een koperkleurig embleem van de Militaire politie. Mocht iemand weten waar de baret is, dan ontvangen ze graag een berichtje via [email protected]

Afbeelding van embleem;

Reacties