Laatste bewoners Verpleeghuis Blerick verhuisd

Foto: © Dick Holthuis Photography - Via de Zorggroep.

Donderdag 29 november zijn de laatste 16 bewoners van Verpleeghuis Blerick verhuisd naar de groepswoningen aan de Ruijsstraat in Blerick. Daar heeft De Zorggroep onlangs twee nieuwe groepswoningen laten bouwen, naast de zes bestaande.

De bewoners van het verpleeghuis werden op de dag van de verhuizing in de watten gelegd door leerlingen van het Blariacum College in Venlo. Het begon ’s morgens met gebakken eieren, er werden spelletjes gedaan, wafels en pepernoten gebakken en tosti’s gemaakt voor de uitgebreide lunch. De bewoners hebben erg genoten van alle activiteiten én het gezelschap van de scholieren. Op het eind van de middag zijn bewoners, medewerkers en vrijwilligers te voet naar de groepswoningen aan de Ruijsstraat gegaan, waar als verrassing  een frietwagen stond geparkeerd en iedereen kon genieten van een lekker frietje.

In Verpleeghuis Blerick heeft vorig jaar een grote verbouwing plaatsgevonden in het linker- en middengedeelte van het gebouw. Daar zijn groepswoningen en zorgstudio’s voor mensen met dementie gerealiseerd en in oktober van dit jaar officieel in gebruik genomen. De locatie is omgedoopt in ‘zorglocatie Tollensstraat’. Nu, na de verhuizing van de laatste 16 bewoners, is het rechtergedeelte van het gebouw aan de beurt. In deze vleugel komen twee groepswoningen voor in totaal 16 mensen met dementie en twee logeerkamers. De verbouwing start begin 2019. Aan de Ruijsstraat in Blerick liggen vier groepswoningen voor mensen met lichamelijke aandoeningen en vier voor mensen met dementie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen