Café De Klep vierde plaats in de café top 100

Foto: De Klep.

Hoogst genoteerde Limburgse café in de Top 100 werd De Klep in Venlo met een vierde plaats. De publieksprijs ging dit jaar naar Proeflokaal Goesting in Venray. Het Haagse bruin café Huppel The Pub mag zich een jaar lang de beste van het land noemen.

De Hertog Jan Proeverij kwam staat ook in de top 100 op de 84ste plaats.

Het stel heeft in een achterafstraatje in het Venlose centrum een prachtige zaak neergezet. Hier stroomt het bier door de leidingen, maar ook door de aderen van de kastelein. – Jury Misset Hoereca.

De Limburgse cafés in de Top 100
De Klep (Venlo) – 4e plaats
De Gats (Sittard) – 9e plaats
In de Karkol (Maastricht) – 16e plaats
De Zoes (Helden) – 37ste plaats
Gulpener Brouwlokaal (Gulpen) – 40ste plaats
Proeflokaal Goesting (Venray) – 48ste plaats en publieksprijs
D’r Klinge (Heerlen) – 51ste plaats
De Sevewaeg (Sevenum) – 70ste plaats
In den ouden Vogelstruys (Maastricht) – 77ste plaats
’t Hijgend Hert (Vijlen) – 82ste plaats
Hertog Jan Proeverij (Arcen) – 84ste plaats
De Poshoorn (Maastricht) – 97ste plaats

Zo komt de Misset Horeca Café Top 100 tot stand
Om tot de Café Top 100 te komen, worden cafés in drie rondes bezocht. Voor deelname vraagt Misset Horeca een vergoeding. Daarvoor krijgt elk bedrijf uitgebreide rapportages van de jurybezoeken, promotiemateriaal voor de Publieksprijs en bij een plek in de Top 100 toegang tot de uitreiking. Alle zaken worden in de 1e ronde anoniem bezocht door vakjuryleden. Zij beoordelen de cafés op diverse punten als uitstraling, service, gastvrijheid, uitserveren, hygiëne en productkeuzes. Een bezoek duurt minimaal 45 minuten en er wordt altijd iets gegeten en gedronken.

De 125 best scorende bedrijven gaan naar ronde 2 waar mystery visitors anoniem de zaken bezoeken. Zij beoordelen de zaken op dezelfde punten, maar door het oog van de gast. Uiteindelijk komt uit de eerste twee rondes een totaalscore en op basis daarvan wordt een top-100 samengesteld. Het vakjurybezoek telt voor 80 procent mee. In de 3e ronde gaat de hoofdjury aangekondigd langs bij de top van de lijst om het café te beoordelen, in gesprek te gaan met de ondernemers en een kijkje te nemen achter de schermen en in de boeken. Op basis van deze bezoeken wordt de top opnieuw bepaald.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen