Jongerenservicepunt opent nieuwe locatie in centrum Venlo

Foto: Jongerenservicepunt Venlo.

Jongerenservicepunt Venlo, onderdeel van Wel.kom, opent op 14 november a.s. officieel haar deuren op de Parade 90 in Venlo. Het jongerenservicepunt is een centrale plek waar jongeren onder 27 jaar tijdens inloopspreekuren terechtkunnen met al hun vragen. 

Kort vraagje of dik probleem? Jongerenservicepunt Venlo helpt je op weg! 
In de gemeente Venlo is sinds enkele jaren een Jongerenservicepunt actief. In januari 2018 heeft Wel.kom vanuit de gemeente de opdracht gekregen dit Jongerenservicepunt vorm te geven. Het team van het Jongerenservicepunt bestaat uit jongerenexperts die de jongeren met hun vragen op weg helpen. Zo wordt er aanspraak gemaakt op de eigen kracht en de zelfredzaamheid. Bij vragen die de jongeren zelf niet kunnen oplossen zonder gebruik te maken van externe expertise brengt het Jongerenservicepunt hen in contact met de juiste persoon of instantie. Het team beschikt daarvoor over een groot lokaal netwerk van organisaties op het gebied van onderwijs, werk, hulpverlening en vrijetijd. 

Opening
Het Jongerenservicepunt is al enige tijd actief via inloopspreekuren op het Valuascollege en het Wildveld. Om nog meer jongeren te kunnen bereiken is gezocht naar een goed bereikbare locatie in de Venlose binnenstad. Deze is gevonden in een winkelpand op de Parade.   

De locatie op de Parade is geopend vanaf 13 november a.s. op dinsdag en woensdag van 14:00-17:00 uur en op donderdag van 14:00-20:00 uur. Op woensdag 14 november om 17.00 uur verricht wethouder Frans Schatorjé de officiële openingshandeling. 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen