Opening Deli Scene; Nieuwe trekker voor binnenstad Venlo

Foto: © Adriaan de Roode.

Maandag 29 oktober j.l. heeft Marijke van Hees, voorzitter van de Nationale “Retailagenda” de Deli Scene in Venlo geopend. Deze oplossing voor de leegloop in de binnenstad is bedacht door Daphne Hermans en is het resultaat van de Retailchallenge X.

Deli Scene Venlo is de nieuwe hotspot in Venlo-centrum waar studenten van Maastricht University Campus Venlo, Fontys, HAS Hogeschool en Gilde-opleidingen elkaar kunnen ontmoeten. In de Deli Scene kunnen ze studeren en daarnaast worden er workshops, lezingen en andere activiteiten worden georganiseerd. Ook ZZP’ers kunnen gebruik maken van deze ontmoetingsruimte. Deli Scene is gesitueerd op de eerste verdieping van Beej Benders, het nieuwe foodconcept van Geert Benders.

Deli Scene Venlo is de eerste uitwerking van de Retailchallenge X. De Retailchallenge X is een gezamenlijk project van studentenservicebureau Jules Maastricht, de Service Science Factory van de Universiteit Maastricht, de Provincie Limburg en MKB-Limburg, waarbij studenten van de Universiteit Maastricht en Zuyd Hogeschool in november 2017 ideeën konden aanleveren voor het vraagstuk: Op welke manier maken we centrumgebieden aantrekkelijker voor jongeren? Dit project is onderdeel van de gezamenlijke aanpak van de Provincie en MKB-Limburg om de Limburgse centrumgebieden te versterken en de leegstandsproblematiek aan te pakken.

De vakjury, bestaande uit de organisatoren, ondersteund door het Retail Innovatie Centrum (RIC Roermond) en een vastgoedontwikkelaar, heeft in totaal 50 ingediende ideeën beoordeeld. Uit deze ideeën zijn vijf voorstellen gekozen welke op 12 december 2017 gepitcht werden door studenten uit China, Italië, Saoedi-Arabië, Rusland en Nederland. Uiteindelijk werd het idee van Daphne Hermans van de Universiteit Maastricht, de hippe ontmoetings- en studieruimte Deli Scene, bekroond met de eerste prijs. MKB-Limburg heeft vervolgens de handschoen opgepakt om het Deli Scene-concept in een drietal centrumgebieden, waaronder Venlo-centrum, daadwerkelijk te gaan realiseren.

In de afgelopen maanden is onder aanvoering van MKB-Limburg een werkgroep met studenten van verschillende Venlose onderwijsinstellingen, Daphne Hermans en een vertegenwoordiger van Beej Benders aan de slag gegaan om Deli Scene Venlo vorm te geven. Dankzij bijdragen van de provincie, de gemeente Venlo, Beej Benders en MKB-Limburg is er hard gewerkt aan de inrichting, de PR en marketing richting studenten en de eerste openingsactiviteiten. Op 29 oktober j.l. is Deli Scene officieel geopend door Marijke van Hees, voorzitter van de nationale Retailagenda, in het bijzijn van Gedeputeerde Hans Teunissen, Wethouder Erwin Boom, Geert Benders en Paul Berden namens MKB-Limburg en uiteraard de Venlose studentvertegenwoordigers en Daphne Hermans.

De Venlose binnenstad heeft er weer een trekker bij!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen