Patiëntgegevens van kinderen VieCuri op straat

Foto: VieCuri Venlo.

Gevoelige patiëntgegevens van 22 kinderen in het ziekenhuis VieCuri in Venlo zijn letterlijk op straat beland. Meneer Dekkers vond de documenten met gevoelige informatie zondag op de dijk langs de Maas, pal naast VieCuri.

Het ziekenhuis stelt onmiddellijk een onderzoek in, meldt 1Limburg.

Het gaat om gegevens van 22 jonge kinderen die in het ziekenhuis hebben gelegen. In de documenten staan, naam, toenaam en geboortedatum van de soms nog pasgeboren kinderen. Ook waren er namen van ouders en verzorgers in te vinden, net als gegevens over de medicatie, de behandelingen en de medische situatie van de kinderen.

Dijk langs de Maas
Meneer Dekkers, die volgens 1Limburg, niet met zijn voornaam wil worden genoemd, vond zondag de gevoelige informatie op een dijk langs de Maas achter VieCuri en informeerde het ziekenhuis.

Geïntimideerd
Na dat contact kwam alles in een stroomversnelling en zocht de functionaris bescherming persoonsgegevens van VieCuri woensdag persoonlijk contact met de vinder. Het ziekenhuis wilde de papieren persoonlijk laten ophalen, waarbij Dekkers ook een uitnodiging kreeg voor een gesprek met de Raad van Bestuur. Dekkers zegt op zijn beurt dat hij zich geïntimideerd voelt en dat hem meerdere malen is gevraagd om de zaak uit de media te houden. Een woordvoerder van het ziekenhuis ontkent echter dat zij dit gevraagd heeft.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen