Baarlose Slagerij Gielen gesloten; huurcontract Beej Benders opgezegd

Foto: © Pixabay.

Slagerij Gielen, met een vestiging in Baarlo en een in vershal Beej Benders, heeft faillissement aangevraagd. De omzet in de Venlose vestiging bleef behoorlijk achter.

Dat zegt curator Jeroen Bakkers tegen De Limburger.
Het bedrijf heeft naast de vestiging in de Venlose vershal Beej Benders ook een eigen zaak in Baarlo.

Volgens de curator Jeroen Bakkers is het faillissement ontstaan doordat de vestiging in Venlo de omzet behoorlijk achterbleef. Hierdoor zijn verliezen ontstaan. Die werden zo groot dat de vestiging in Baarlo daardoor ook werd getroffen. Over de exacte hoogte van de verliezen is op dit moment nog niks bekend. De vestiging in Baarlo is inmiddels gesloten.

Slagerij Gielen was één van de twee bedrijven met wie Benders samenwerkte binnen de slagerij daar. Eigenaar Geert Benders zegt tegen De Limburger dat Gielen het tot 1 november lopende contract met de vershal ruim twee maanden geleden heeft opgezegd. Hij is verbaasd over het faillissement. “Ik heb de cijfers gezien en de gemiddelde omzet per week is met 14.000 euro prima. De kosten waren door slecht beheer veel te hoog. Wij denken dat er met deze omzet prima een slagerij kan draaien in Beej Benders. Daarom zijn we nu ook in gesprek over de opvolger.” Klanten kunnen volgens hem deze maand gewoon voor vlees terecht in de vershal.

Bij het uit 1895 stammende familiebedrijf Gielen werken vijftien personen. Volgens Bakkers waren er zes à zeven actief in de vershal. Van deze medewerkers loopt het contract eind deze maand af. De curator laat weten dat John Gielen met een aantal partijen in gesprek is over een doorstart van de vestiging in Baarlo.

Reacties