5-jarige Jean-Pierre start zwerfboekenstation ‘De Schatkist’ in Blerick

Foto: Jean-Pierre Schoolmeesters bij zijn zwerfboekenstation.

Sinds gisteren, op Nationale Kinderzwerfboek dag, kunnen kinderen een boek halen uit ‘De Schatkist’. Deze kast staat voor de flat op de Geresstraat 2-64 in Blerick. Je neemt het boek mee naar huis en als je het uit hebt, laat je het weer verder zwerven.

Het idee komt van de vijfjarige Jean-Pierre Schoolmeesters. Hij wordt hierin geholpen door zijn ouders. “Eerst legde hij altijd samen met ons de boekjes op plaatsen zoals een winkel, speeltuintje of bankje in het park maar vanaf nu heeft hij zijn eigen vaste kinderzwerfboekstation De schatkist!” verteld moeder.

Als de boeken een sticker en een code hebben, kunnen ze pas gaan zwerven. Online kan je dan de gegevens invullen en zien waar het boek al geweest is.

Boeken inleveren
Je kan een boek ophalen en weer laten zwerven, maar je kan er ook boeken doneren, dit moet op kort termijn mogelijk gemaakt worden onderin de kist. Zo blijven er altijd voldoende boeken die Jean-Pierre weer kan laten zwerven.

Als het initiatief van Jean-Pierre positief wordt ontvangen in de wijk, dan komt de kist vol met boeken op een vaste dag in de week buiten te staan.
“We gaan proberen de kist elke woensdag buiten te zetten en daarnaast misschien de weekenden” aldus de moeder.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen