Greenport Venlo krijgt wooncomplex voor arbeidsmigranten

Foto: Foto bij persbericht. Otto Workforce.

OTTO Workforce gaat op bedrijventerrein Greenport Venlo een wooncomplex voor arbeidsmigranten bouwen. OTTO Work Force heeft een aanvraag bij de gemeente Horst aan de Maas in voorbereiding voor de realisatie van een tijdelijke woonlocatie op Greenport voor arbeidsmigranten. De gemeente onderschrijft het belang van goede huisvesting voor arbeidsmigranten. 

Het plan voorziet in de bouw van 150 volledig uitgeruste en energiezuinige studio’s voor 2 of 4 personen. Daarnaast zijn er fitness- en ontspanningsfaciliteiten en is er voldoende parkeergelegenheid.

OTTO richt zich met deze huisvesting op arbeidsmigranten die tijdelijk naar Nederland komen, maar niet van plan zijn zich hier definitief te vestigen of te integreren. De 416 bewoners worden intensief begeleid door een professionele beheerorganisatie en er gelden strikte huisregels.

Volgens Frank van Gool van OTTO is het een prima oplossing. De bewoners wonen dicht bij hun werk en overlast in woonwijken wordt voorkomen. Hij geeft aan met omwonenden en bedrijven in de omgeving in gesprek te willen gaan. Het uitzendbureau hoopt het complex begin volgend jaar al op te leveren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen