‘Internationale Dag van de Chocolade’

Foto: Tag iemand die...

Chocolade is een van ’s werelds meest geliefde voedselproducten en dat wordt jaarlijks op 13 september gevierd met de ‘Internationale Dag van de Chocolade’ (International Chocolate Day).

Chocolade wordt gemaakt van de bonen van de cacaoboom. De bonen worden gedroogd, schoongemaakt en geroosterd. Dan wordt de schil verwijderd en worden de bonen vermalen tot cacaomassa, dat is pure chocolade in ruwe vorm. Deze massa wordt vloeibaar gemaakt en vervolgens verwerkt in cacaobestanddelen en cacaoboter. Beiden worden ze gebruikt voor de productie van chocolade.

Chocolade is vooral bij vrouwen wereldwijd erg populair. De grootste producent van chocolade is niet Zuid-Amerika, waar het oorspronkelijk vandaan komt, maar Ivoorkust in Afrika. En de beste chocolade wordt geproduceerd in Zwitserland, België, Frankrijk, Spanje, de VS, Oostenrijk en Duitsland.

De datum van de ‘Internationale Chocolade Dag’ is de dag waarop in 1857 Milton S. Hershey werd geboren, een Amerikaans banketbakker en oprichter van de ‘Hershey Chocolate Company’, producent van de populaire Hershey-chocoladereep.

Hershey-chocoladereep

Bron; https://www.beleven.org/

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen