Ook dit jaar; Wereldlichtjesdag in Tegelen

Foto: Stockfoto.

Er komt dit jaar wederom een editie van Wereldlichtjesdag in Tegelen. De dag is een moment om te rouwen, waarbij er speciale aandacht is voor overleden kinderen.

Elke tweede zondag in december wordt ‘Wereldlichtjesdag’ gehouden. In 2018 is dat op zondag 9 december. Op deze dag, om 19:00 uur ’s avonds, steken mensen over de hele aarde kaarsjes aan ter nagedachtenis aan, op welke wijze dan ook, overleden kinderen. Dit jaar zal ‘Wereldlichtjesdag’ voor de derde keer in Tegelen plaats vinden.

Vorig jaar hadden ze tijdens de viering heel slecht weer, van sneeuwbuien tot flinke regenbuien en zeer harde wind. Daarom hebben de lichtjes onder geleden. “We zullen de nodige moeten vervangen. We vragen dan ook voor sponsors/ donateurs die ons willen steunen. Wij doen alles op vrijwillige basis en hebben jullie support hard nodig. “ aldus de organisatie van Wereldlichtjesdag.

Sponsors
Mocht je Wereldlichtjesdag willen steunen dan kan dat middels een bijdrage op; ABN AMRO NL47 ABNA 0621 0430 87 tnv Wereldlichtjesdag Tegelen.
Kijk ook eens op:http://www.wereldlichtjesdagtegelen.nl/sponsors/

Programma
Tijdens de editie van dit jaar zorgt zangvereniging Animo voor de muzikale omlijsting. Kristel Roulaux zal ook dit jaar het nummer; Precious Child zingen, het nummer van Wereldlichtjesdag. Ook alle namen van de – vooraf opgegeven – overleden zullen genoemd en herdacht worden.

Over Wereldlichtjesdag
‘Worldwide Candle Lighting’ is ontstaan in 1997 in Amerika. Inmiddels worden er nu op de hele wereld op de tweede zondag van december om 19:00 uur lokale tijd kaarsen gebrand voor onze overleden kinderen. Omdat we in verschillende tijdzones leven is het idee dat er die dag ieder uur ergens op de wereld kaarsen worden aangestoken voor een overleden kind. 

Reacties

0