Uniek sporttalent van het jaar? Stem op Mariet Gorissen

Foto: Mariet Gorissen.

Samen met FairShare® partners ABN AMRO en Sublime FM is Uniek sporten op zoek naar Nederlandse breedtesporters met een talent in de meest brede zin van het woord. Iemand die persoonlijke records heeft weten te verbreken. Iemand die een grote persoonlijke of sportieve ontwikkeling heeft doorgemaakt. Of die een inspiratie en voorbeeld is voor andere sporters met een handicap. Mariet Gorissen zo’n sporter!

Is Mariet Gorissen ook jouw talent van het jaar? Stem op haar.

Sinds 30 juni 2014 heeft Mariet een incomplete dwarslaesie en heeft ze gerevalideerd, gezwoegd, gezweet en geoefend om weer “iemand” te zijn. De oude Mariet wordt ze nooit meer, maar de nieuwe Mariet heeft ze zelf inmiddels omarmd met alle beperkingen die daarbij horen. Tijdens haar tweede revalidatie periode is ze in aanraking gekomen met de handbike sport. Op het moment dat ze zich in de handbike liet zakken, was ze verkocht. Vrijheid, uitdaging en deel uitmaken van een hele nieuwe wereld was wat ze op dat moment ervoer. Tijdens trainingen op de mooie baan in Venlo op de Herungerberg, zag ze dat gevoel op de gezichten van mensen die het handbiken ook eens kwamen proberen, verschijnen.

Sport helpt haar bij het verwerken van het verlies en dus wil ze de jeugd meegeven om toch vooral te gaan/blijven sporten, zodat ze er later altijd op terug kunnen vallen. Minstens zo belangrijk vindt Mariet sporten als je al wat ouder bent en zeker als je een beperking hebt. Hiervoor heeft Mariet een stichting (Keep Moving its Possible) opgericht om oudere mensen met een beperking financieel te kunnen ondersteunen zodat ze kunnen gaan sporten. Mariet heeft ondanks vele tegenslagen op 30 juni 2018 met haar handbike de Mont Ventoux beklommen. Die datum was belangrijk voor Mariet omdat het toen 4 jaar geleden was dat haar leven compleet veranderde en ze haar dwarslaesie kreeg. Nu is het voor haar voorgoed afgelopen met negatieve gevoelens (die heeft ze op de berg achter gelaten) en kijk ze alleen nog maar vooruit.

Algemene stemronde
Het doel van de algemene stemronde is het verzamelen van zo veel als mogelijk stemmen. Per categorie gaat er 8 deelnemers door naar de halve finale (totaal 3 x 8). De deelnemer gaat door op basis van het meeste aantal stemmen. Deze stemronde start in de week van 10 september en eindigt op 23 september.

Halve finale 
In deze ronde kan iedereen stemmen op de 16 halve finalisten, per categorie 8 kandidaten. De top 2 kandidaten per categorie, met de meeste stemmen, gaan door daar de finale. De derde finalist per categorie wordt bepaald door de wildcard die uitgereikt wordt door de regioconsulten. De halve finale start op 25 september en eindigt op 4 oktober.

Finale 
Gedurende de finale kan er door het publiek gestemd worden op de 3 finalisten per categorie (9 finalisten in totaal). De jury brengt in deze periode ook een stem uit. De finale start op 10 oktober en eindigt op 17 oktober. Na 17 oktober wordt het jury oordeel samengevoegd met de publieksstemmen, hieruit komt de winnaar per categorie naar voren.

De winnaars per categorie worden tussen 18 en 26 oktober bekend gemaakt. Op het Benefietdiner voor de Gehandicaptensport op 30 oktober 2018 in de Johan Cruijff ArenA worden de winnaars gehuldigd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen