Venlo Verenigt krijgt geen tweede editie

Foto: Ald Weishoès.

Vanwege het stoppen van de activiteiten van stichting Ald Weishoès gaat de tweede editie van Venlo Verenigt niet door!

Zo laat de organisatie op Facebook weten.

Venlo Verenigt werd afgelopen jaar voor de eerste keer georganiseerd als opvolger van de Ouverture. Bij Venlo Verenigt werd een podium geboden aan lokale verenigingen. Naast optredens in het Ald Weishoes waren er ook kraampjes en kon er wat gegeten en gedronken worden.

Venlo Verenigt vond afgelopen jaar plaats op zondag 17 september, de dag na de Nach van het Limburgse Leed.

Werkzaamheden beëindigen
Stichting Ald Weishoès zal haar werkzaamheden beëindigingen eind 2018. Sinds eind 2017 is de stichting bezig geweest om haar activiteiten onder te kunnen brengen in voormalig museum Van Bommel Van Dam. De stichting, met als doelstelling het faciliteren van verenigingsleven in Venlo, is sinds 2015 actief en heeft door de jaren heen veel verenigingen, clubs en stichtingen die o.a. actief zijn in de amateurkunsten aan haar weten te binden in het Ald Weishoès. Door het uitblijven van het nemen van een besluit over de huisvesting in VBVD door het gemeentebestuur kan de Stichting haar werkzaamheden echter niet meer naar behoren uitvoeren. De aan de stichting verbonden partijen zijn hierover door het bestuur geïnformeerd.

Venlose cultuur
Het Ald Weishoès is bij de Venlonaar bekend als vindplaats van de Venlose Cultuur. Als het om de vastelaovend gaat of amateurtoneel, muziekgezelschappen en joekskapellen en andere podiumkunsten bruist het in het Ald Weishoès van de activiteiten. En dat al decennialang. Aan deze rijke traditie komt nu een einde. Geconfronteerd met een gebouw wat bij de tijd gebracht moet worden en daarom voor langere periode gesloten gaat worden is de stichting maandenlang intensief bezig geweest met alternatieven en heeft een aanbod gedaan voor het voormalig museum Van Bommel Van Dam. Daarbij is niet over een nacht ijs gegaan en degelijk onderzoek gedaan om een goed onderbouwd plan voor te kunnen leggen aan het stadsbestuur. Dit plan mocht op een breed draagvlak rekenen onder de gebruikers van het Ald Weishoès, al met al toch een 50-tal verenigingen/clubs met 1.500 daaraan verbonden leden.

“Het stichtingsbestuur heeft zich met veel plezier ingespannen een bijdrage te mogen leveren aan het Venlose verenigingsleven. Het was helaas blijkbaar niet voldoende. Wel hoopt het bestuur van ganser harte dat, wat er ook moge gebeuren met Van Bommel Van Dam, het aan de burger ten goede zal komen en een bijdrage levert aan het verbeteren van het leefklimaat. Verder hopen we dat de verenigingen een nieuwe plek in het Venlose vinden zodat ze hun activiteiten kunnen voortzetten en verder ontplooien. Dat is waar de Venlonaar recht op heeft. “Aldus de stichting op Facebook.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen