Leerlingen Den Hulster winnen Venloop-actie

Foto: Leerlingen Den Hulster winnen Venloop-actie.

Alle leerlingen van klas 2DTC van College Den Hulster mochten afgelopen maandagavond gratis naar een zelfgekozen filmvoorstelling bij Citycinema in Venlo. De leerlingen wonnen de prijs doordat ze tijdens de Venloop op 25 maart het meeste geld van alle 2e jaars VO-klassen in Venlo inzamelden voor Make-A-Wish Nederland. De klas leverde de hoogste bijdrage aan het totaalbedrag van € 2.661.

Alle tweedejaars leerlingen van de drie Voortgezet Onderwijsscholen in Venlo (Blariacum College, Valuascollege en College Den Hulster) deden in maart mee aan de Venloop en lieten zich sponsoren voor het goede doel. Dat leverde het mooie bedrag op van € 2.661. Make-A-Wish gebruikt dit geld om de allerliefste wens van ernstig zieke kinderen in vervulling te laten gaan. “De leerlingen van mijn klas waren super gemotiveerd om zich tijdens het hardloopevenement in te zetten voor zieke leeftijdsgenoten”, vertelt mentor Nicole Schijven. De leerlingen lieten zich sponsoren door vrienden, familie en bekenden.

De leerlingen kozen ervoor om de prijs maandagavond te verzilveren en gingen met de hele klas naar de film Jurassic World. Eigenaar Joep Caubo van Citycinema heeft al vaker medewerking verleend aan acties voor Make-A-Wish. Om de leerlingen te bedanken voor hun inspanningen gaf hij een gratis bioscoopbezoek weg.

Make-A-Wish
Elke dag horen gemiddeld 3 families in Nederland dat hun kind een ernstige, soms zelfs levensbedreigende ziekte heeft. Het gezinsleven verandert in één klap totaal. Die impact is moeilijk voor te stellen. Make-A-Wish Nederland wil al deze jonge patiënten tussen 3 en 18 jaar een positieve boost meegeven. Een ervaring die ze sterker maakt en vertrouwen en kracht geeft voor de toekomst. Dat doet Make-A-Wish door de allerliefste wens te laten uitkomen van deze kinderen. Meer informatie www.makeawishnederland.org.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen