Staking in Limburgs streekvervoer gaat woensdag definitief door

Foto: © Sittard-Geleen.nieuws.nl

Er zullen vanaf woensdag geen treinen en bussen van Arriva rijden. In het hele land ligt vanaf dan het streekvoer plat. Volgens vakbond CNV is de bemiddelingspoging voor een nieuwe cao in het openbaar vervoer mislukt.

Zo meldt 1Limburg.

Dat betekent dat we onze leden bij de vervoersbedrijven oproepen om vanaf woensdagochtend het werk voor 72 uur neer te leggen. Helaas, we hadden het graag anders gezien“, zegt onderhandelaar Jean-Marie Severijns van CNV Vakmensen.

Maandag zouden de bonden gaan beginnen met de staking, maar die actie werd toen twee dagen uitgesteld om bemiddelaars volgens de bonden meer tijd te geven tot een oplossing te komen. “We hebben nu een terugkoppeling gekregen van de bemiddelaars. De uitkomst is een koude douche. Er is nog geen licht aan het einde van de tunnel. De werkgevers weten van geen wijken; er blijkt geen enkele verbetering mogelijk. Dat betekent dat we vanaf woensdag volop in actie gaan.”

Cao
FNV Streekvervoer en de chauffeurs willen een extra pauze tijdens een dienst van meer dan 6,5 uur. De bond stelt dat de chauffeurs nu ‘slechts’ twee keer een kwartier pauze hebben op een dienst van acht uur.

De cao Streekvervoer geldt voor 12.000 werknemers. Woensdag staan ook de bussen en treinen van Arriva stil.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen