Sleuteloverdracht Roze Zaterdag Venlo-Krefeld 2019

Foto: Roze Zaterdag 2018 - Gouda via Facebook.

Tijdens de Roze Zaterdag op 23 juni in Gouda is het stokje doorgegeven aan de organisatie van de Roze Zaterdag Venlo en Krefeld die in 2019 zal plaatsvinden.

Roze Zaterdag is een jaarlijks evenement waarbij aandacht wordt gevraagd voor meer tolerantie en acceptatie ten aanzien van lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders, interseksuelen (LHBTI) en andere seksuele minderheden. Het evenement vindt sinds 1977, steeds in een andere Nederlandse stad plaats met de bedoeling meer aandacht te geven aan onze “roze medemens”.

Onder het motto: “One Pride, Two Countries” zal Roze Zaterdag voor het eerst in haar geschiedenis in twee plaatsen grensoverschrijdend plaatsvinden.

Gisteren is de Nederlandse en Duitse organisatie, begeleid door ca 35 vrijwilligers,  naar Gouda gegaan om daar de sleuteloverdracht voor het event in 2019 mee te maken.

Milo Schoenmaker, burgemeester van Gouda, heeft om 18.30 uur op het hoofdpodium de sleutel aan zijn Venlose ambtgenoot Antoin Scholten overhandigt. Daarbij waren ook Thomas Visser, wethouder van de Duitse stad Krefeld en Dennis Heijnen, voorzitter van de Stichting Roze Zaterdag Venlo-Krefeld 2019 aanwezig.

“Na de sleuteloverdracht hebben we met een kleurrijke show van de Venlose DJ YUTE en een optreden van zangeres Kristel Roulaux een voorproefje gegeven van de Roze Zaterdag die op 29 juni 2019 in Venlo gehouden wordt,” aldus Dennis Heijnen.

De Goudse sleuteloverdracht is voor de organisatie Venlo – Krefeld het startsein voor een reeks van activiteiten die gedurende het jaar zullen worden georganiseerd. Met meer dan 50 evenementen wil de organisatie de komende 12 maanden in Venlo en Krefeld meer ruchtbaarheid aan de Roze Zaterdag geven en voor meer acceptatie en transparantie met betrekking tot de LHBTI -groep zorgen. Een van de eerste opmerkelijke acties vindt plaats op zaterdag 7 juli als tijdens het Open Air Festival Stereo Sunday een Roze Droomhuwelijk wordt gesloten.

“Annaleen Marsman en Fynn Bruil uit Venlo zijn als de gelukkige winnaars door de organisatie van Stereo Sunday en Venlo Partners uitgekozen om in een roze opblaaskerk in het Venlose Julianapark in de echt te worden verbonden”, vertelt voorzitter Dennis Heijnen. Alle toeters en bellen die bij een huwelijkssluiting horen zijn door Venlose sponsoren mogelijk gemaakt. Bruidsjurk, bruidstaart, ringen, kleding en huwelijksreis worden bekostigd door donaties van de Venlose bedrijven en winkeliers.”

Op zondag 26 augustus 2018 wordt Roze Zaterdag Venlo-Krefeld in beide steden officieel geopend.

*LHBTI: Lesbisch, Homo, Biseksueel, Transseksueel en Intersekse personen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen