Vrijwillige taalcoaches gezocht voor inburgeraars in Venlo

Foto: Pixabay.

Speak & Connect is een school voor inburgering, integratie & participatie. Als onderdeel van welzijnsorganisatie Wel.kom begeleidt Speak & Connect statushouders vanaf dag 1 naar zelfredzaamheid, integratie en participatie in de Nederlandse samenleving. Ten behoeve van extra begeleiding en steun aan cursisten is Speak & Connect op zoek naar taalcoaches, vrijwilligers die anderhalf uur per week met een anderstalige op een ongedwongen manier de taal willen oefenen.

De cursisten van Speak & Connect zijn zeer gemotiveerd om de Nederlandse taal te leren. Voor sommigen betekent de koppeling aan een taalcoach net dat beetje extra aandacht dat zij nodig hebben om de taal beter en sneller te leren. De taalcoach maakt zelf afspraken met de taalvrager. Hij of zij hoeft geen taalwonder te zijn. De taalcoach geeft geen taallessen maar voert gezellige, alledaagse gesprekken met de cursist of onderneemt een gezamenlijke activiteit.

In samenwerking met Taalhuis bestaat de mogelijkheid dat de vrijwilliger een gratis training aangeboden krijgt  “Taal voor het leven”.

Meer informatie
Speak & Connect
Souhir Rahhou, trajectbegeleider
077 326 66 60
06 21 12 49 52
[email protected]

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen