Mariet Gorissen beklimt Mont Ventoux met handbike voor goed doel

Foto: Mariet Gorissen.

Mariet Gorissen gaat eind deze maand met een handbike de Mont Ventoux bedwingen. Mariet Gorissen wil behalve voor haarzelf een nare periode afsluiten, geld ophalen voor haar stichting.

“Wat ik vooral wil uitdragen aan de jeugd is hoe belangrijk sporten is. Een ongeluk of een ziekte ligt altijd op de loer en als je vroeger gesport hebt, kun je daar altijd op terug vallen. Sport kan je heel goed helpen om je beperking te accepteren en omarmen.  Zelf heb ik veel geturnd en nu ben ik bijna 65. Het handbiken vind ik geweldig” aldus Mariet Gorissen.

Met haar stichting wil ze geld bij elkaar krijgen om mensen met een handicap en een krappe beurs toch te laten sporten. Volgens Gorissen is het voor veel mensen met een handicap een kostbare investering.

Vier jaar geleden heeft Mariet Gorrisen door een mislukte operatie een incomplete dwarslaesie opgelopen. Sindsdien zit ze gekluisterd aan een rolstoel. Ze wil graag een moeilijke tijd afsluiten en zal dat exact vier jaar na de operatie (op 30 juni) doen om de berg met haar handbike op te gaan. Daarnaast hoopt ze dat ze met haar stichting geld ophaalt om anderen ook te kunnen laten sporten.

Mariet Gorrisen is lid van handbike vereniging euregio, zij trainen iedere zaterdagmorgen vanaf 11 uur op de herungerberg in venlo op de baan. Ook maken ze veel toertochten. Ook is ze lid van handbike vereniging Adelante on Wheels. Met hun traint ze in het Limburgse heuvelland. In de wintermaanden trainen ze binnen op de tacx.

Wil je Mariet haar actie steunen of meer weten, kijk dan eens op haar Facebookpagina of website. 

Keep moving, its possible.

 

 

Reacties

article
44546
Mariet Gorissen beklimt Mont Ventoux met handbike voor goed doel
Mariet Gorissen gaat eind deze maand met een handbike de Mont Ventoux bedwingen. Mariet Gorissen
https://venlo.nieuws.nl/nieuws/44546/mariet-gorissen-beklimt-mont-ventoux-handbike-goed-doel/
2018-06-13T11:24:08+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/351/2018/06/12234951/mariet-gor.jpg
Cultuur, nieuws