Kruidenwandeling op de Groote Heide Excursie Stichting het Limburgs Landschap

Madelief.
Foto: Nelly Schouenberg.

De natuurgebieden van Het Limburgs Landschap zijn allemaal opengesteld voor wandelaars. Om bezoekers de bijzondere plekken te laten zien, worden er ook excursies georganiseerd. Zo vindt er op woensdag 13 juni om 13.30 uur weer een wandeling plaats.

De excursie start vanaf het Infocentrum Groote Heide aan de Hinsbeckerweg 55 te Venlo. De excursie is gratis en geeft speciale aandacht voor eetbare en geneeskrachtige kruiden. Denk aan stevig schoeisel.

Al wandelend door de natuur op de Groote Heide in Venlo kunnen de wandelaars met veel kruiden kennis maken. De deelnemers zien de planten in hun natuurlijke omgeving en leren bijzondere kenmerken en gebruiken van de kruiden op een leuke manier kennen.
Veel van wat wij tegenwoordig zien als onkruid, ongewenst kruid, is eetbaar en meestal nog erg smakelijk ook! Andere planten kunnen echter weer giftig zijn en weer anderen vormen de basis voor onze huidige medicijnen.

Zo heeft de wilgenbast ontstekingswerende en pijnstillende eigenschappen, een middel waar aspirine uit is ontstaan. De blaadjes van duizendblad bijvoorbeeld kunnen rechtstreeks gebruikt worden om op wondjes of huiduitslag te leggen. De madeliefknopjes hebben een heerlijke nootachtige smaak en van de paardenbloem is de hele plant eetbaar en zijn blad en bloemen rijk aan vitaminen A en C.
Na afloop van de wandeling kunnen er enkele gerechtjes geproefd worden.
Iedereen is van harte welkom op deze bijzondere wandeling.

Reacties

article
44252
Kruidenwandeling op de Groote Heide Excursie Stichting het Limburgs Landschap
De natuurgebieden van Het Limburgs Landschap zijn allemaal opengesteld voor wandelaars. Om bezoekers de bijzondere
https://venlo.nieuws.nl/nieuws/44252/kruidenwandeling-op-groote-heide-excursie-stichting-limburgs-landschap-2/
2018-06-13T08:27:23+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/351/2018/06/06141847/Madelief-kruidenwandeling_Nelly-Schouenberg.jpg
Cultuur, nieuws