Eerste Streetplug in gebruik genomen in Venlo

Foto: © VenloOnline.

Dinsdag 15 mei is de eerste Streetplug van Venlo in gebruik genomen. De Streetplug is een speciaal ontworpen ondergronds oplaadstation voor elektrische auto’s. 

De gemeente Venlo wil elektrisch rijden aantrekkelijker maken. Een duurzame samenleving is belangrijk. Steeds meer mensen kiezen voor een elektrische auto. Daardoor neemt ook de vraag naar laadpalen toe. Al die laadpalen op straat zien er niet fraai uit. Daarom is de Streetplug ontwikkeld.

De Streetplug ligt in de stoep en is ongeveer twee stoeptegels groot. Het maakt niet uit als er regenwater inloopt, hij is zo gemaakt dat hij daar tegen kan. Het gebruik van de Streetplug is heel eenvoudig. Met een speciale app kun je de Streetplug vinden, aanzetten en de stroom betalen. De Streetplug krijgt stroom via de meterkast van de aanvrager.

In principe kan iedereen een Streetplug aanvragen, het kan op eigen terrein of op openbaar terrein. De Streetplug kost ongeveer € 3.000. Het opladen van een elektrische auto is goedkoper dan een tank benzine.
Als u de Streetplug op eigen grond aan legt, geldt uiteraard geen verplichting om hem openbaar toegankelijk te maken. Het mag natuurlijk wel. Een Streetplug in de openbare ruimte is wel altijd toegankelijk voor anderen.

De eerste twee openbare Streetplugs zijn geïnstalleerd aan de Prinses Beatrixstraat 17 (Venlo centrum) en de Karel V Laan 19 (Venlo-Oost, achter het VVV-stadion). Het gaat voorlopig om een proef om te zien hoe dit systeem werkt. Tijdens de proefperiode komen er maximaal vier Streetplugs.

De Streetplug is een nieuw type laadproduct voor elektrische auto’s van het startup bedrijf Streetplug. Het basisidee ontstond begin 2016. Daarna is het idee verder ontwikkeld door TecforRec en student Aarnoud van Beelen.

Reacties

article
43200
Eerste Streetplug in gebruik genomen in Venlo
Dinsdag 15 mei is de eerste Streetplug van Venlo in gebruik genomen. De Streetplug is
https://venlo.nieuws.nl/nieuws/43200/eerste-streetplug-gebruik-genomen-venlo/
2018-05-16T09:14:44+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/351/2018/05/15222225/161-streetplug2.jpg
Gemeente, nieuws