Nieuwe speeltoestellen voor Speelpark Klein Zwitserland

Foto: Piratenschip - Klein Zwitserland.

Speelpark Klein Zwitserland breidt dit jaar uit met nieuwe speeltoestellen afkomstig van het voormalige Floriade terrein. Het gaat om een groot piratenschip, een aantal klimtoestellen en onderdelen van het zintuigenpad.

De speeltoestellen zijn geschonken door het Ontwikkelbedrijf Greenport Venlo. Het voormalige Floriadeterrein is onderdeel van de Brightlands Campus Greenport Venlo en wordt nu ingericht als campusterrein. Daarom zocht het Ontwikkelbedrijf naar een nieuwe bestemming voor de speeltoestellen. Klein Zwitserland is daarvoor bij uitstek geschikt. Speelpark Klein Zwitserland heeft de speeltoestellen vóór de januaristormen overgenomen en ze zijn inmiddels geplaatst op verschillende plekken in het speelparkgedeelte van Speelpark Klein Zwitserland.

Speelpark Klein Zwitserland blijft voorlopig nog gesloten
Het is nog onduidelijk wanneer Speelpark Klein Zwitserland haar deuren weer kan openen. Op 7 mei heeft er een nieuwe inspectie plaatsgevonden naar de vitaliteit van de bomen. Aan de hand van deze inspectie moet blijken of er nog meer bomen verwijderd moeten worden. Het speelparkgedeelte van Speelpark Klein Zwitserland zal pas opengaan wanneer het park veilig is verklaard voor bezoekers door de inspecteurs.

Het Avonturenbos/Natuurspeelbos
Het Avonturenbos/Natuurspeelbos blijft dit seizoen mogelijk gesloten. De storm heeft blootgelegd dat de bomen aan vitaliteit hebben ingeboet en dat vele bomen instabiel zijn. De oorzaak hiervan berust slechts ten dele bij de storm. De storm heeft de verrotting van het wortelstelsel blootgelegd. Er zal dan ook een onderzoek moeten worden verricht naar de oorzaak van de verrotting van de wortelstelsels.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen